Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maxine, 31, upptäckte dödlig cancer under sexet

Det här är cancer.
Maxine Smith.
Foto: CATERS NEWS AGENCY
Maxine Smith.
Foto: CATERS NEWS AGENCY

Hon fick märkliga blödningar strax efter samlaget. 

Efter en lång kamp med sjukvården fick Maxine Smith, 31, lämna det avgörande cellprovet som skulle ge henne svaret: Livmoderhalscancer. 

Nu kämpar hon för varje extra dag tillsammans med sina två barn, skriver Mirror.  

Redan 2016 besökte Manchesterbon Maxine Smith, 31, läkare på grund av blödningarna efter samlag. Men något cellprov fick Maxine aldrig lämna. I Storbritannien lämnas cellprov av kvinnor var tredje år. 

Eftersom Maxine hade lämnat ett cellprov två år innan hon sökte hjälp fick hon inte lämna något ytterligare prov. Läkarna ska i stället ha hänvisat henne till det tidigare lämnade provet och sagt att hennes symtom kunde härledas till preventivmedel, berättar Maxine. 

– Jag tror inte att jag skulle behöva utstå den här skräckupplevelsen som jag gör nu om jag hade fått lämna ett cellprov när jag själv ville det, säger hon till Mirror

Opererade bort livmodern

Det var när Maxine bytte hemstad, och därmed sjukhus, som hon till slut fick lämna ett cellprov. I en uppföljande biopsi fann man en tre centimeter stor tumör på Maxines livmoderhals. 

Diagnosen livmoderhalscancer kom i januari 2018. 

En intensiv behandling med cellgifter sattes in och 31-åringen genomgick även en så kallad hysterektomi, ett borttagande av livmodern. 

När cancern hittades hade den utvecklats till stadium tre på en fyrgradig skala. 

– Mina barn är ganska små och jag har försökt förklara för dem vad som pågår. Jag har sagt att det finns en blomma inne i mig som slår ut och som växer sig större och större. Jag har berättat att jag behöver åka till sjukhuset för att få magisk behandling som får blomman att stänga sig. De vet att jag mår dåligt, men det är allt jag har berättat för dem, säger Maxine.

Maxine Smith med sina två barn.
Foto: CATERS NEWS AGENCY

Tjatade till sig cellprov

Maxine lämnade cellprov vid 26 och 29 års ålder. Det var när hon blev 27 år som hon började få symtom. Det handlade framför allt om att hon fick blödningar från underlivet efter samlag, och hon gick till läkaren för att söka svar. 

Trots att Maxine då bad om att få lämna cellprov blev hon alltså nekad av läkaren med förklaringen att hon skulle lämna året därpå. 

– Jag visste att någonting var fel, säger hon. 

Maxine fortsatte få blödningar efter sex och gick till läkaren med sina problem ytterligare fem gånger, säger hon till Mirror. 

– De testade mig för olika könssjukdomar och sa till mig att det inte var något fel med min livmoderhals trots att de inte gjorde något test. Jag är inte en promiskuös person så det hela var väldigt pinsamt.

– Jag gick dit så många gånger men varje gång sa de att det var mina p-piller som gjorde att jag blödde. 

Har tre år kvar att leva

I november 2019 kom den tragiska nyheten att cancern hade kommit tillbaka. Sjukdomen hade spridit sig till lymfkörtlarna och magen. 

– Jag kommer inte kunna se mina barn växa upp och bli vuxna. Min läkare har sagt att jag har max tre år kvar att leva, säger Maxine till Mirror. 

I nuläget får Maxine cellgiftsbehandling för att minska cancern och ge henne lite extra tid tillsammans med sina barn, George och Mia, 6 respektive 5 år gamla. 

– Jag kommer kämpa för det här med allt jag har. Det spelar ingen roll hur mycket smärta och lidande jag måste gå igenom, så länge det ger mig en chans att få vara med mina barn en liten stund till. 

– Det går inte en dag utan att mitt hjärta inte går sönder då jag tänker på att jag inte kommer finnas i deras liv och se dem utvecklas. 

Maxines familj har statat en insamling för att hon ska kunna ta med sina barn till Disneyland. 

– Jag hoppas kunna spendera tiden tillsammans med mina barn och njuta av de små sakerna i livet under tiden som vi har kvar. 

– Det har orsakat min familj stor sorg och lämnat dem i ett hjälplöst tillstånd. Min mamma säger hela tiden att hon önskar att det hade hänt henne i stället för mig. Min familj är inte redo att säga hej då till mig än. För dem är det en förbannelse.


Angelica Selanders magproblem var dödlig cancer

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.