Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Max vd: Katastrof om oppositionen vinner

Foto: Tommy Pedersen/Scanpix/Jens L'Estrade

I ett internt brev till de anställda på snabbmatskedjan Max meddelar vd Richard Bergfors att det vore en "fullständig katastrof" om oppositionen vinner eftersom de vill "höja både restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna".

Nu anklagar kritiker dem för att med förtäckta hot förmå de anställda att rösta på alliansen.

– Det är absolut inte så, säger Richard Bergfors själv.

Det är bland annat på bloggen Alliansfritt Sverige som det interna månadsbrevet nu börjat spridas. Innehållet är tydligt:

Ledningen för Max anser att det skulle bli en "fullständig katastrof" om oppositionen vinner valet, eftersom de vill höja restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga enligt Max.

Nu får Max kritik i de sociala medierna, där de anklagas för att försöka styra vad deras anställda röstar på.

"Viktig fråga"

Men Vd Richard Bergfors tillbakavisar det påståendet, och säger att han varje månad informerar sina anställda via brev om relevanta frågor.

– Just den här frågan kring arbetsgivaravgifterna och momsen är inte bara den viktigaste frågan den här månaden, utan hela det här året och kommande år. Det finns ingen annan fråga som är av så avgörande betydelse för oss och hela branschen, säger han.

Richard Bergfors säger att han också drivit frågor mot Alliansen tidigare, och han understryker att han inte uppmanar de anställda att rösta i någon specifik riktning.

– Jag skulle vara ganska naiv om jag trodde att det jag skriver skulle få någon större påverkan på hur folk röstar. Jag tror mer på människor än så, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!