Max Huber vaknade av att hans Samsung-mobil började glöda. Foto: PrivatMax Huber vaknade av att hans Samsung-mobil började glöda. Foto: Privat
Max Huber vaknade av att hans Samsung-mobil började glöda.  Foto: Privat
Laddaren glödde och hade smält av hettan. Foto: PrivatLaddaren glödde och hade smält av hettan. Foto: Privat
Laddaren glödde och hade smält av hettan. Foto: Privat
Plasten kring uttagen hade smält och telefon och laddare är trasiga. Men det började aldrig brinna.Plasten kring uttagen hade smält och telefon och laddare är trasiga. Men det började aldrig brinna.
Plasten kring uttagen hade smält och telefon och laddare är trasiga. Men det började aldrig brinna.
Tillverkaren Samsung har erbjudit Max en lånetelefon och en klocka som plåster på såren. Foto: PrivatTillverkaren Samsung har erbjudit Max en lånetelefon och en klocka som plåster på såren. Foto: Privat
Tillverkaren Samsung har erbjudit Max en lånetelefon och en klocka som plåster på såren. Foto: Privat
"Vi hade änglavakt", säger mamma Ann Huber som väcktes av sin son och lyckades hindra olyckan. Foto: Privat"Vi hade änglavakt", säger mamma Ann Huber som väcktes av sin son och lyckades hindra olyckan. Foto: Privat
"Vi hade änglavakt", säger mamma Ann Huber som väcktes av sin son och lyckades hindra olyckan. Foto: Privat

Max mobil började glöda när han sov

Publicerad

Max Huber laddade sin Samsung-mobil över natten.

Tidigt på onsdagsmorgonen vaknade han av att det brände mot armen.

Laddaren glödde och hade smält av hettan.

– Vi hade änglavakt, säger mamma Ann Huber som väcktes av sin son och lyckades hindra olyckan.

Innan 21-årige Max Huber från Solna gick och la sig lämnade han sin Samsung-mobil på laddning. Vid 03-tiden på onsdagsmorgonen vaknade han av att det brände mot armen. Hans mobilladdare och mobil hade börjat pyra.

– Det var chockartat, säger Ann Huber, som väcktes kort därefter av sin son.

Laddare och telefon var glödheta. Plasten kring uttagen hade smält och telefon och laddare är trasiga. Men det började aldrig brinna.

– Det hade kunnat gå riktigt illa om inte Max hade vaknat. Hade han inte somnat med mobilen bredvid sig så att han brände sig, då hade det kunnat gå riktigt illa, säger Ann Huber.

"Hade änglavakt"

Samsung har erbjudit Max en lånetelefon och en klocka som plåster på såren. Men Ann kan inte släppa tanken på vad som hade kunnat ske om Max inte vaknat.

– Vi hade änglavakt. Det här hade kunnat påverka hela huset, säger hon.

Ann Huber kände till att mobilladdare kan fatta eld, men att det ofta handlar om kopior, och hade därför valt att använda originalladdare och -batteri.

Samsung: "Ingen brandrisk"

Mobiltelefonen som smälte är en Samsung Galaxy S4. Expressen/GT har tidigare rapporterat om en liknande incident med samma modell. Enligt Rickard Andersson, pressansvarig på Samsung, är det ingen risk att telefonen fattar eld.

– Bakstycket är tillverkat av flamsäkert material, så det uppstår ingen brandrisk för telefonen, säger han.

Samsung har tidigare haft problem med S4-telefoner som överhettats vid laddning. Då har felet berott på att det uppstått ett glapp eller att det kommit in ludd i telefonen.

– Det är inget stort problem och det finns inga planer på att återkalla produkter. Det rör sig endast ett fåtal fall, säger Rickard Andersson.

Samsung ska nu undersöka telefonen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag