Maud Olofsson delar ut en rejäl skopa mot Mona Sahlin inför kvällens Agenda. Foto: Roger Vikström
Maud Olofsson delar ut en rejäl skopa mot Mona Sahlin inför kvällens Agenda. Foto: Roger Vikström

Maud Olofsson: Mona Sahlin vågar inte ta debatten

Publicerad
Uppdaterad
Mona Sahlin är oerhört feg.
Den skopan utdelar näringsministern Maud Olofsson efter att Sahlin nobbar kvällens direktsända tv-debatt om rut-avdraget.
- Varför vågar hon inte ta debatten?, säger Olofsson till Expressen.
Maud Olofsson fick hård kritik från oppositionen under Saab-krisen för att hon inte tog debatten utan bara skickade fram sin statssekreterare.
Men nu är det omvända roller.
Inför dagens direktsända Agenda har SVT förgäves försökt få Mona Sahlin till studion för att debattera den glödheta frågan om avdrag för hushållsnära tjänster, så kallat rut-avdrag.
Socialdemokraterna skickar i stället riksdagsledamoten Luciano Astudillo till debatten.
– Det är oerhört fegt av Mona Sahlin, säger Maud Olofsson.
– När det gäller fordonsindustrin var de beredda att ta hur många debatter som helst. Då handlade det om drygt 3000 jobb, men här handlar det om 11 000 jobb. Varför är 11000 jobb inom den hushållsnära sektorn mindre värda än drygt 3 000 jobb i fordonsindustrin?

Fastnat i vänsterretorik

Mona Sahlins Socialdemokrater har fastnat i vänsterretorik, menar Maud Olofsson. Foto: Olle SporrongMaud Olofsson tror att Sahlin debattovilja bygger på att reformen är populär - till och med bland Sahlins väljare - men att Socialdemokraterna har fastnat i en vänsterretorik om pigavdrag.
– Än är det inte för sent. Jag uppmanar Sahlin att komma till Agenda-studion, säger Olofsson.
Från Mona Sahlins stab meddelas att Sahlin inte kommer att ändra sig.
– Hon har privata angelägenheter, men huvudskälet är att Luciano Astudillo tagit frågan förut och att han gör det på ett bra sätt, säger Sahlins presschef Anna Helsén.
Sahlins stab noterar näringsministerns kritik.
– Det är intressant att hon säger samma sak eftersom hon själv har avstått debatter, säger Helsén.

FOTNOT: Agenda visas i SVT2 ikväll kl 21.15.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag