Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Matts Jutterström död: ”En fantastisk person”

Pappers ordförande Matts Jutterström, 58, har avlidit efter en tids sjukdom.
Foto: Privat

Pappers ordförande Matts Jutterström, 58, har avlidit efter en tids sjukdom. 

”Vi lovar att bära med oss minnet av dig och din gärning mot nya segrar”, skriver medarbetarna på Pappers i ett minnesord. 

Matts Jutterström, Pappers ordförande, har avlidit. 

”Med sitt stora röda hjärta satte han alltid medlemmarna i första rummet och varje dag stod han upp för solidaritet, frihet, rättvisa och alla människors lika värde”, skriver hans arbetskamrater på Pappers.

”Från mörkret stiga vi mot ljuset skulle Matts själv ha sagt och vi vet att din kamp kommer att gå vidare. Vi lovar att bära med oss minnet av dig och din gärning mot nya segrar.” 

Det här är Pappers

Svenska Pappersindustriarbetareförbundet, Pappers, är ett fackförbund inom LO. 

Förbundet har cirka 14 000 medlemmar. 

”Han har varit en fantastisk person”

Mikael Nilsson, pressansvarig på Pappers och vän till Matts Jutterström, berättar om saknaden. 

– Han har varit en fantastisk person. Älskad av många och saknad av många. Han har varit min vän och kollega. Det är ingen som har något ont att säga om Matts, det är en facklig kämpe av rang, säger Mikael Nilsson.

Mikael Nilsson berättar att Matts Jutterström kämpade in i det sista. 

– Matts var svårt sjuk, men någonting som både fascinerar och imponerar på mig var att han jobbade in i det sista. Det är få människor som är en sådan kämpe som Mats var, säger han.

Matts Jutterströms familj har godkänt att Expressen skriver om dödsfallet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.