Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mattias från Uppsala i schlagerfestivalen

Mattias Brånn, 24, har skrivit Schveiz bidrag till Eurovision Song Contest 2008.Foto: Privat
Den unga låtskrivaren och Uppsalabon Mattias Brånn tävlar för Schweiz i Eurovision Song Contest i Belgrad 2008.
- Med hjälp av en bra låt, italiensk skönsång och en flickidol hoppas vi att lyckas, säger Mattias Brånn till Uppsala.expressen.se.
Mattias Brånn, 24, är uppväxt i Örbyhus men bor numera i Uppsala. Sedan fyra år tillbaka har han ett kontrakt med ett skivbolag i Italien och jobbat för olika artister. En av artisterna är Paolo Meneguzzi. För tre veckor sedan fick Mattias Brånn veta att Paolo Meneguzzi kommer representera Schweiz i Eurovision Song Contest i Belgrad 2008 med låten ”Era stupendo”.

Schlagerballad

Låten som betyder ”Var fantastisk” är skriven av Mattias Brånn och Paolo.
– Det är en klassisk schlagerballad som lite kortfattat handlar om hur underbart allt var förut när "han" var tillsammans med en tjej, säger Mattias Brånn till Uppsala.expressen.se.
Hur tror du att det går för er i Schlager-EM?
– Jag har hört att det inte gått så jättebra för Schweiz tidigare men vi hoppas att med hjälp utav en väldigt bra låt, italiensk skönsång och en flickidol lyckas i årets Eurovision.
– Eftersom ni inte kan rösta på Sverige i Eurovision så finns det i alla fall en möjlighet att rösta på en svensk låt, så rösta på Schweiz i Belgrad 2008, tillägger Mattias Brånn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.