Mats Odell och Mona Sahlin. (OBS! Bilden är ett montage) Foto: Scanpix Sweden
Mats Odell och Mona Sahlin. (OBS! Bilden är ett montage) Foto: Scanpix Sweden

Mats Odell planerar ingen ursäkt till Mona Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Mats Odell tänker inte att be om ursäkt för att han tog upp en 15 år gammal händelse - Tobleroneaffären - i sin kritik av de rödgrönas politik.
- Det var ett ordval jag gjorde, som jag inte har några problem med att försvara, säger han till TT.
Kommun- och finansmarknadsminister skäms inte för sitt uttalande om ”Tobleronepolitik”.
Till Expressen.se säger Mats Odell (KD):
- Det jag vänder mig emot är ett förhållningssätt som innebär att man vill ha saker utan att ha pengar, och skickar räkningen till någon annan.
- I går var det miljarder till infrastruktur, i dag miljarder till kommuner och landsting på samma slarviga och oansvariga sätt.
TT: Men smutskastar du inte Sahlins person genom att dra upp en 15 år gammal skandal?
- Det jag vill är att fästa uppmärksamhet på att de här fyra partiledarna, där Sahlin står överst, lagt fram ett slarvigt och ansvarslöst förslag.
TT: Jämställer du Tobleroneaffären med dagens rödgröna politik?
- Nej, det handlar om mycket mer pengar nu.
Samtidigt hävdar Mats Odell att han inte anser att Tobleroneaffären bör ligga Sahlin till last i dag:
- Det är dagens politik det handlar om.
Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund avböjer genom sin pressekreterare att lämna några kommentarer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag