Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfving byter jobb – blir ny regionpolischef i Stockholm

Mats Löfving i Aktuellt i september efter det omtalade uttalandet om klaner i Sverige.
Biträdande rikspolischefen Mats Löfving blir ny regionpolischef i Stockholm och på Gotland.
Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN

Biträdande rikspolischefen Mats Löfving blir ny regionpolischef i Stockholm och på Gotland. 

Han har de senaste sex åren varit chef för Nationella operativa avdelningen och kommer att fortsätta vara ställföreträdande rikspolischef.

Löfving tillträder som regionpolischef den 1 oktober. I ett pressmeddelande säger han att en av de långsiktigt viktigaste frågorna blir att stoppa rekryteringen av barn till kriminella gäng, men att hans fokus kommer att vara ”att ytterligare växla upp vårt arbete för att polisregionens 2,4 miljoner invånare ska känna sig säkra och trygga”.

– Det lätt att bara förknippa Stockholm med skjutningar, sprängningar och annan gängkriminalitet. Men jag är angelägen om att vi ska ägna oss åt hela vårt uppdrag. Vi har förmåga att både ha lokal närvaro och samtidigt ha en effektiv brottsbekämpning i alla olika brottskategorier, säger Mats Löfving i pressmeddelandet.

Tidigare regionpolischef i Stockholm, Ulf Johansson, börjar den 1 oktober som chef för polisregion Mitt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.