Mats Knutson drabbad av hjärtinfarkt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mats Knutson har drabbats av en hjärtinfarkt.
Foto: Cornelia Nordström
Här syns Mats Knutson tillsammans med kollegan Anna Hedenmo.
Foto: Sara Strandlund

VISBY. Mats Knutson missar Almedalsveckan.

SVT-profilen drabbades under fredagen av en hjärtinfarkt - nu vilar han ut på sjukhus.

- Jag är lite omskakad, säger Mats Knutson.

Det var i samband med en intervju för Expressen som SVT:s politiska kommentator Mats Knutson, 51, skulle fotograferas på plats i Almedalen under lördagen.

Men SVT-profilen kommer inte att komma till Almedalen i år - under fredagen drabbades han av en hjärtinfarkt.

"Jag ligger på sjukhus"

- Jag har haft en mindre hjärtinfarkt, efter att vi gjorde vår intervju, säger Mats Knutson när han meddelar varför fotograferingen måste ställas in.

Mats Knutson hade sett fram mycket mot att resa till Almedalen. Han har arbetat vid politikerveckan varje år sedan 1992.

Politikerveckan är den största politiska sammankomsten under året och Mats Knutson skulle ha lett flera utfrågningar för SVT:s räkning på plats i Almedalen.

Vilar upp sig

Nu tvingas han ställa in hela sin medverkan i Almedalen för att i stället vila upp sig på Södersjukhuset där han varit inlagd sedan i fredags.

- Jag ligger på sjukhus, kardiologen, säger Mats Knutson.

SVT-profilen mår efter omständigheterna okej.

- Jag är lite omskakad, säger Mats Knutson.

I samband med Expressens intervju berättade Mats Knutson om sin passion för badminton.

- Jag har spelat badminton i nästan hela mitt liv. Där har jag svårt att behärska mig, får jag vredesutbrott, slår sönder racketar, sa han.

Mats Knutson berättade dessutom om hur han drabbades av näthinneavlossning 2007.

- Det gjorde fruktansvärt ont, framför allt efter operationen. Det är inte en jättecool sjukdom. Det var en handfast påminnelse om hur bräcklig tillvaron är, hur snabbt man kan bli blind. Jag hade kunnat bli blind. Jag fick en påminnelse om att jag inte är osårbar. Det var en jobbig period, tiden efter operationen, sa han.

2011 hamnade Mats Knutson på första plats när Progress PR lät pressansvariga i regeringskansliet, de politiska partierna, ungdomsförbunden och de största intresseorganisationerna rösta om vem som är Sveriges bästa politiska reporter eller kommentator.

Mats Knutson är född och uppvuxen i Sölvesborg. Han var från 2002-2009 politisk kommentator i SVT:s "Aktuellt". 2009 tog han över samma roll i "Rapport".

Skulle ha gjort intervjuer

Tidigare arbetade han på bland annat Svenska Dagbladet, det var också där han träffade sin fru Lottie Knutson. Tillsammans har paret fyra barn.

Mats Knutson hade många uppdrag för SVT under Almedalsveckan. Han skulle bland annat intervjuat Ebba Busch Thor, Jan Björklund och Jonas Sjöstedt.


Vill du läsa mer om Almedalen? Ladda ner Expressens tidning om Almedalen här.

Politiskkommentatorpå "Rapport"

Namn: Mats Lennart Serny Knutson.

Ålder: 51.

Bor: I Nacka utanför Stockholm.

Familj: Makan Lottie Knutson, resebyrålegend och styrelseproffs. Tillsammans har de fyra barn.

Yrke: Politisk kommentator på "Rapport".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.