Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Matilda Ekeblad föreslås bli Muf:s nya ordförande

Benjamin Dousa lämnar politiken.
Moderata ungdomsförbudet föreslår att Matilda Ekeblad blir ny förbundsordförande.Foto: Viktoria Sköld

Moderata ungdomsförbudet föreslår Matilda Ekeblad som ny ordförande. 

Senare i november hålls förbundsstämman – där de ska bestämma Benjamin Dousas ersättare.  

Expressen har tidigare rapporterat om att Matilda Ekeblad väntas bli ny ledare för Muf efter att Benjamin Dousa valt att lämna rollen. I stället bli han ny vd för tankesmedjan Timbro.

Nu bekräftar ungdomsförbundet att Matilda Ekeblad föreslås bli ny ordförande. Erik Engstrand och Samuel Jonsson föreslås bli första vice förbundsordförande respektive andra vice förbundsordförande. 

Helgen 13–15 november håller Muf förbundsstämma och omröstningen om förslaget äger rum den 14:e. 

”Måste bredda partiet”

I en intervju med Expressens Filippa Rogvall berättade Matilda Ekeblad om sin uppväxt och hur hon skiljer sig från avgående Benjamin Dousa. 

– Det skiljer ganska mycket från förorten i Kista till landsbygden i Boxholm. Jag är kanske inte lika världsvan för att jag inte har bott i Stockholm, men jag har andra erfarenheter, sa hon då. 

Då sa hon också att Muf behöver bredda sin politik. 

– Vi måste prata mer om klimat och miljö, hederskultur, gig-ekonomi och sjukvård.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.