Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Massmordsvillan i Beverly Hills till salu

Senaste nyheterna med Expressen TV
Egendomen där ett av de mest ökända brotten i USA:s historia ägde rum är till salu.
Foto: Douglas Elliman Real Estate/Marc Angeles
Egendomen där ett av de mest ökända brotten i USA:s historia ägde rum är till salu.
Foto: Douglas Elliman Real Estate/Marc Angeles

Egendomen där ett av de mest ökända brotten i USA:s historia ägde rum är till salu.

Det var här medlemmar av Manson-familjen mördade fyra personer för 53 år sedan, rapporterar Mirror.

Egendomen Cielo Estate i Beverly Hills är till salu för motsvarande 800 miljoner kronor.

Villan, som ägs av amerikanske filmmanusförfattaren Jeff Franklin, har nio sovrum och 18 badrum. Den har även bland annat hemmabio, spa och gym. Egendomen är på 15 000 kvadratmeter. Det finns en infinitypool med tre vattenfall och en tio meter lång vattenrutschkana. 

Listningen beskriver egendomen som ”lyx utan motstycke”. Men det hela världen förknippar med egendomen är ett ohyggligt brott som inträffade här för 53 år sedan.

Charles Manson beordrade morden 1969.

Höggravida Sharon Tate mördades med 16 hugg

Då bodde skådespelerskan Sharon Tate här tillsammans med sin make, filmregissören Roman Polanski. 

Den 8 augusti 1969 trängde fyra medlemmar av den sektliknande Manson-familjen, som hade beordrats till detta av sin ledare Charles Manson i hoppet att dådet skulle starta ett raskrig, in på området. De mördade Sharon Tate och hennes vänner Abigail Folger, Jay Sebring och Wojciech Frykowski. Tate, som var höggravid, hade blivit knivhuggen 16 gånger. Mördarna skrev ”Gris” på dörren med Tates blod.

Charles Manson och de tre personer som utförde morden – Tex Watson, Susan Atkins och Patricia Krenwinkel – dömdes till döden, men straffen omvandlades senare till livstids fängelse.  Charles Manson dog 2017 vid 83 års ålder och 61-åriga Susan Atkins dog 2009. Tex Watson, 76, och Patricia Krenwinkel, 74, sitter fortfarande i fängelse.

Det ursprungliga huset demolerades så småningom efter morden 1969. Franklin köpte egendomen 2007 för 56 miljoner när det nuvarande huset fortfarande höll på att byggas.

Livstidsdömde Charles Manson dog vid 83 års ålder

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.