Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Massmördarens sista meddelande förbryllar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Aaron Alexis hade två mystiska budskap inristade på det vapen han använde under massakern på en flottbas i Washington där 12 personer mördades.

Ett mystiskt meddelande på massmördaren Aaron Alexis vapen förbryllar polisen.

Samtidigt har det kommit fram uppgifter om att polisen varnade flottan om honom.

Aaron Alexis hade två mystiska budskap inristade på det vapen han använde under massakern på en flottbas i Washington där 12 personer mördades.

Meddelanden som ristats in på vapnet löd "det blir bäst så här" och det ännu mer kryptiska "mitt ELF vapen", enligt källor till CBS News.

Utredarna vet inte vad meddelanden betyder. ELF kan stå för radiovågor med "extremt låg frekvens" som flottan använder för att kommunicera med ubåtar, enligt CBS News.

Men det kan också referera till en märklig incident för sex veckor sedan i Newport, Rhode Island. Då anmälde Alexis till polisen över att någon följde efter honom genom att använda en maskin med mikrovågor som sände vibrationer in i hans kropp.

Varnade flottan

Utredarna i Newport skickade en rapport om händelsen till flottan, men den ska inte ha skickats vidare.

Efter incidenten sökte Alexis upp ett veteransjukhus där han bland annat sökte hjälp för sömnsvårigheter.

Men enligt Washington Post sa han till läkarna att han inte var deprimerad och inte hade tankar på att skada någon annan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.