Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Massmördarens plan – för att sopa igen spåren

Las Vegas-mördaren Stephen Paddock. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Paddock sköt mot festivalen från hotellet. Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

58 människor dödades och fler än 500 skadades när Stephen Paddock sköt från ett hotell ner mot ett festivalområde i Las Vegas.

Han planerade attacken noggrant och vidtog åtgärder för att sopa igen sina spår, visar domstolsdokument som New York Times har tagit del av.

Det var den första oktober som Stephen Paddock barrikaderade sig på ett hotellrum på  Mandalay Bay Resort and Casino i Las Vegas. Med sig hade han ett stort antal vapen – som han använde för att skjuta ner mot en musikfestival som pågick i närheten.

58 personer dödades och fler än 500 skadades i masskjutningen som är den värsta i USA:s moderna historia. Nu kommer nya uppgifter om utredningen efter att New York Times tagit del av domstolsdokument som släpptes under fredagen.

Enligt utredarna på FBI planerade Paddock attacken noggrant och vidtog flera åtgärder för att röja undan spåren. Tre mobiltelefoner hittades på hotellrummet, men bara av dem kunde sökas igenom. Den tredje gick inte att låsa upp.

58 personer dödades i attacken. Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Braden sköts i huvudet under massaker – nu dödshotas han 

Köpte vapen på internet

Paddok ska under ett år innan attacken ha köpt många av vapnen och annan utrustning som användes på internet. FBI har också hittat mejl som skickats mellan två e-postkonton som kan kopplas till gärningsmannen.

Den 6 juli skickade Paddock ett mejl där han skrivit om vapen till ett annat konto som tros ha varit hans. Utredarna har inte lyckats ta reda på varför han skulle skicka den typen av mejl till sig själv, men en teori är någon annan kan ha använt sig av det andra kontot.

I inledningsskedet av utredningen lades stort fokus på Paddocks flickvän Marilou Danley. Hon har förhörts flera gånger, men nekar till inblandning. FBI har dock inte hittat några bevis på att hon kände till Paddocks planer.

 

LÄS MER: Las Vegas mördarens bror anhållen för barnporr 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!