Flerbilskrock på E4 – tre personer förda till sjukhus

Publicerad

Två lastbilar och tre personbilar kolliderade på E4 utanför Piteå på onsdagen

Tre personer fick föras med ambulans till sjukhus.

– Det är mycket snörök på E4 och det snöar för fullt så det kan ha varit en bidragande orsak till olyckan, säger Jim Lundström, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Piteå.

Larmet om olyckan kom in till polisen vid 11.50 på onsdagen. Två lastbilar och tre personbilar hade krockat på E4 i södergående riktning i höjd med Jävre strax utanför Piteå. 

– De har kört in i baken på varandra, säger Jim Lundström.

tre personer fick föras till sjukhus med ambulans.

– Men skadeläget vet jag inget om, säger Jim Lundström.

Totalstopp på E4 efter olyckan

Det rådde inledningsvis totalstopp för all trafik i södergående riktning men vid 13-tiden flöt det på som vanligt igen.

– Vi fick bärga lite bilar från platsen, säger Jim Lundström.

Var det halt på olycksplatsen eller vad tror man har legat bakom olyckan?

– Det är mycket snörök på E4 och det snöar för fullt så det kan ha varit en bidragande orsak till olyckan. Om det var halt också vet jag inte.

 

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag