Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två till sjukhus efter masskrock på E20

Långa köer på E20 efter olyckan.Foto: Pontus Stenberg

En allvarlig trafikolycka inträffade på E20 i samband med en bilbrand. 

Flera bilar var inblandade i olyckan och flera av dessa hamnade i diket.

Två personer fördes till sjukhus med ambulans och långa köer bildades på platsen.

Larmet kom in klockan 11.30. Olyckan skedde på gränsen mellan Stockholms län och Södermanland i Strängnäs kommun på E20. 

Flera bilar ligger i diket efter olyckan. Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats.

– Fem bilar är inblandade enligt initiala uppgifter, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson. 

Två personer förda till sjukhus

Två personer har förts till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin hemsida.

– Det verkar som att en person har skadats allvarligt och blir omhändertagen av ambulans på plats. Jag känner inte till skadeläget på de andra inblandade, säger Per Larsen, inre befäl vid Räddsam Mälardalen till SVT.

Den bil som började brinna i samband med olyckan kunde snabbt släckas. Polisen skriver på sin hemsida att bilen börjat brinna under färd, och att en bakomliggande bil stannat för att hjälpa till. När nästa bil bromsade in vid olyckan uppfattade inte alla bilar inbromsningen, och flera bilar körde därför in i varandra.

Efter att olyckan inträffade rådde totalstopp på E20 i riktning mot Strängnäs. Vid 12:30-tiden var bärgningsarbetet i gång, och en halvtimme senare kunde trafiken åter släppas på igen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.