Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Minst 14 skjutna i Tennessee i USA

Enligt polisens misstankar ska den misstänkte gärningsmannen ha begått självmord på platsen.
Minst 14 personer har skjutits i Tennessee i USA.
Foto: CNN
Två personer har dött – inklusive gärningsmannen.
Foto: CNN
Polischefen säger att det är det ”värsta som hänt i Colliervilles historia”.
Foto: CNN
Ett stort antal poliser är på plats.
Foto: CNN

Under torsdagseftermiddagen, lokal tid, inträffade en masskjutning i större butik i Collierville, Tennessee, rapporterar Fox 13.

Enligt polischefen Dale Lane är 12 personer skadade, och två personer har dött – däribland gärningsmannen.

– Det här är det värsta som hänt i Colliervilles historia, säger polischef Dale Lane, enligt Fox.

Polischefen berättar vidare om hur de hittade människor som gömt sig i frysar. 

Det var vid halv tvåtiden, lokal tid, som de första larmen om skjutningen i en butik i Collierville, Tennessee, kom in. Då var skjutningens omfattning ännu oklar. Och en närliggande skola gick upp i beredskapsläge och eleverna förbjöds lämna området.

Nu rapporterar tidningen Daily Memphian att minst 12 personer skadats och två dött efter skjutningen i butiken. Polischef Dale Lane uppger dock att minst 13 är skjutna och att en person också har dött. 

Två ambulanshelikoptrar har varit på plats. Och skolan har lättat beredskapsläget.

Enligt polisens misstankar ska den misstänkte gärningsmannen ha begått självmord på platsen, gärningsmannen är dock inte identifierad. 

FBI på plats

Enligt amerikanska CBS news är den federala polisen FBI på plats i Collierville för att bistå den lokala polisen i utredningen. Enligt polisen kan den misstänkte skyttens bil fortsatt stå parkerad utanför butiken.

Ett möjligt motiv som polisen utreder är om gärningsmannen var anställd i matbutiken och att masskjutningen var ett utryck för missnöje mot kollegerna, skriver CBS news med hänvisning till poliskällor.

Polischef Dale Lane berättar om polisens insats på plats och beskriver hur de första konstaplarna anlände fyra minuter efter att det första larmet kom. Poliserna gick sedan in i butiken och undersökte gångarna och rummen i fastigheten, där de också undsatte personal som gömt sig såväl som skadade.

Enligt Dale Lane hittade de personer i frysar och inne på kontor. 

– De gjorde det de har fått lära sig, nämligen att fly, gömma sig och slåss, säger han enligt AP.

2 döda och 12 skadade efter skjutningen i Tennessee

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.