Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Massiv sökinsats efter Estelle, 9 – efter 18 år

Estelle Mouzin.
Foto: AXEL ÖBERG
Michel Fourniret har erkänt att han mördade Estelle Mouzin.
Foto: GERARD CERLES / PRESSENS BILD AFP
Monique Olivier med poliser 2004.
Foto: AP

Estelle Mouzin, 9, kom aldrig hem från skolan den där dagen 2003.

Michel Fourniret, 70, har erkänt att han mördade nioåringen, men hennes kropp har aldrig hittats.

Nu pågår en massiv sökinsats med anledning av att Fournirets ex-fru har berättat för polisen var hon tror Estelles kvarlevor finns, enligt The Sun.

Michel Fourniret, kallad ”Ardennernas odjur”, har erkänt att han mördade tolv personer mellan 1987 och 2003 med hjälp av sin fru Monique Olivier, 73. De flesta offren var flickor och unga kvinnor.

Han dömdes till livstid för sju mord, men polisen misstänker att han kan ha mördat 32 personer. Fourniret har erkänt att han mördade Estelle Mouzin, något som Monique Olivier har bekräftat. Men nioåringens kvarlevor har aldrig hittats.

– Vårt mål är och förblir att hitta Estelle, och tills vi hittar henne är vi beroende av det här paret. Det verkar nu klart vem som gjorde det här mot Estelle, men det har jag misstänkt länge, det är bara ett första steg, sade Estelles pappa Eric Mouzin efter Fournirets erkännande enligt The Times.

Använder drönare och avancerad radarutrustning

Nu har Olivier kommit med nya uppgifter som fått polisen att söka igenom ett skogsområde i Ardennerna.

– Hon gav dem vägen till en plats dit han tog henne med bil. Han klev ur, det var han som körde. Han hade tagit Estelle Mouzin till den platsen, säger Oliviers advokat Richard Delgenes.

Det rör sig om ett omkring 500 kvadratmeter stort skogsområde som genomsöks med bland annat drönare och avancerad radarutrustning som kan skanna marken en meter neråt. 

– Vi kommer att behöva använda en grävmaskin för att ta bort lager efter lager och sedan ta in våra experter att leta efter platser som där det kan ha varit ett hål, säger överste Franck Marescal vid polisens forskningsinstitut.

Personer som bor i området är enligt The Sun pessimistiska och liknar sökandet efter Estelle vid ”en nål i en höstack” på grund av hur stor själva skogen, där det aktuella området ligger, är. Skulle kvarlevorna inte finnas i området som genomsöks utan någon annanstans i skogen tror de att det är en så gott som omöjlig uppgift att hitta dem.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.