Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Massgrav upptäckt i Mexiko: 29 kroppar i plast

Minst 29 människolik ska ha påträffats i plastsäckar i en massgrav i västra Mexiko, enligt nyhetsbyrån AFP. 

Nyhetsbyrån AP skriver på Twitter att myndigheter i Mexiko har bekräftat massgraven i landet, som är svårt plågat av krig mellan olika knarkkarteller. 

29 döda kroppar ska ha hittats insvepta i plastpåsar. 

https://twitter.com/AFP/status/1174020069837459456

Så sent som i fredags rapporterade Mexico News Daily om att 37 döda kroppar i 119 platskassar hade upptäckts i en annan massgrav, i storstadsområdet Guadalajara i delstaten Jalisco i västra Mexiko. 

Enligt uppgifter till Business insider ska polisen i delstaten ha påträffat 20 massgravar hittills under året. 

Mordstatistiken har ökat med 21 procent i Jalisco jämfört med förra året och fler än 3 000 människor är rapporterade som saknade i delstaten. 

I delstaten härjar den just nu mest ökända och mäktigaste av de mexikanska drogkartellerna: Cártel de Jalisco Nueva Generación, den nya generationens kartell i Jalisco. 

Mexiko och USA har satt ett pris på kartellens ledare, Nemesio ”El Mencho” Oseguera Cervantes, och erbjuder 6,6 miljoner dollar till den som ser till att han grips.