Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Massbråk i Linköping mellan 20-30 personer

Mellan 20 och 30 personer ska ha varit inblandade i ett bråk i Linköping under fredagskvällen. 

Polisen är på plats för att reda ut vad som har hänt. 

– Två personer i 20-årsåldern är gripna för försök till grov misshandel och olaga hot. Sedan har vi ytterligare en en person gripen som är i 15-årsåldern och misstänkt för brott mot vapenlagen, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl för polisen i Östergötland. 

Vid klockan 20.42 på fredagskvällen tog polisen emot flera samtal om ett större bråk på Nygatan i Linköping. 

Enligt polisens uppgifter ska 20-30 personer ha varit inblandade i bråket och patruller är på plats för att förhöra vittnen och försöka reda ut vad som hänt. 

Vid 22.30 meddelade vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist att polisen gripit tre personer, två män i 20-årsåldern för försök till grov misshandel och olaga hot. 

Pojke i 15-årsåldern gripen

Även en pojke i 15-årsåldern är gripen. 

– Han ska ha haft någon form av tillhygge och misstänks för brott mot vapenlagen, säger Lindqvist.  

Det ska ha hållits en privat fest i en lokal i området. 

– Sedan har det dykt upp folk utanför lokalen. Några ska ha stått och rökt utanför och varit högljudda och då är det ett förbipasserande gäng som retar sig på dem och ska ha tagit fram ett tillhygge som man hotat dem med, säger Torbjörn Lindqvist. 

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.