Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maskerade ungdomar misstänks för bilbränder

Bränder i Uppsala för andra natten i rad.
Räddningstjänsten släckte flera bilar i Uppsala.Foto: Utryckning Uppsala

Minst sex bilar har förstörts i en stor brand på en parkeringsplats i stadsdelen Gränby i Uppsala.

Strax efter midnatt, natt mot söndag, fick polisen in många samtal från vittnen som sett ett flertal ungdomar som sprang runt i det sammanlänkade bostadsområdet och sköt fyrverkerier "kors och tvärs". En bild som bekräftas av polisen.

– Vi var på plats med flera patruller så att räddningstjänsten skulle kunna släcka branden och kunna gripa någon, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Vid tvåtiden hade ännu ingen gripits, men polisen har säkrat spår på platsen och håller bland annat förhör med vittnen. Ungdomarna, som bedöms vara i tonåren, ska uppskattningsvis ha varit mellan tio och femton stycken.

Andra branden på drygt ett dygn

Vid samma tidpunkt ett dygn tidigare, förstördes minst tio bilar i en kraftig brand i en carportlänga i ett bostadsområde en knapp kilometer från den nu aktuella platsen. Enligt Daniel Ågren är det inte uteslutet att det finns ett samband:

– Det ligger väl i farans riktning, men det är inget jag vet, säger han.

Nattens brand rubriceras som grov skadegörelse genom brand.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.