Maskerade personer rånade Burger King

Publicerad

Tre maskerade personer rånade under pistolhot Burger King på Västerleden i Eskilstuna strax före midnatt.

Polisen har beslagtagit några av personalens klädesplagg, som man misstänker att gärningsmännen rört vid.

– Det finns annars inte så mycket att gå på när de är maskerade, säger Armina Sjöstedt vid Sörmlandspolisen.

En av rånarna höll i en pistol och de tre männen var klädda i svarta kläder, hjälmar och skidglasögon. De flydde från brottsplatsen på två mopeder, en orange crossmoped och en svart och grön EU-moped.

De kom över kontanter – hur mycket vet polisen inte ännu. Kläder som några ur personalen bar vid rånet är tagna i beslag. Polisen tror att gärningsmännen kan ha rört vid dem och lämnat dna-spår.

– Det finns annars inte så mycket att gå på när de är maskerade, säger Armina Sjöstedt vid Sörmlandspolisen.

Ingen av de anställda skadades fysiskt vid rånet.

– De blev chockade förstås, säger Armina Sjöstedt.

Platsen är avspärrad och under fredagen ska polisens tekniker undersöka den.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag