30 maskerade män rusade in på en kebabrestaurang vid Gullmarsplan strax efter 10.30. Foto: Läsarbild30 maskerade män rusade in på en kebabrestaurang vid Gullmarsplan strax efter 10.30. Foto: Läsarbild

30 maskerade män rusade in på en kebabrestaurang vid Gullmarsplan strax efter 10.30.

 Foto: Läsarbild
De maskerade männen förstörde inne på restaurangen vid Gullmarsplan. Foto: LäsarbildDe maskerade männen förstörde inne på restaurangen vid Gullmarsplan. Foto: Läsarbild

De maskerade männen förstörde inne på restaurangen vid Gullmarsplan.

 Foto: Läsarbild
"De förstörde väggarna, soffor, kastade tallrikar", säger Wail Baroudi på Gullmars kebab. Foto: Privat"De förstörde väggarna, soffor, kastade tallrikar", säger Wail Baroudi på Gullmars kebab. Foto: Privat
"De förstörde väggarna, soffor, kastade tallrikar", säger Wail Baroudi på Gullmars kebab. Foto: Privat
Flera män ska också ha blivit misshandlade på restaurangen. Foto: LäsarbildFlera män ska också ha blivit misshandlade på restaurangen. Foto: Läsarbild

Flera män ska också ha blivit misshandlade på restaurangen.

 Foto: Läsarbild
Bild inifrån Gullmars kebab. Foto: PrivatBild inifrån Gullmars kebab. Foto: Privat

Bild inifrån Gullmars kebab.

 Foto: Privat
"De sprang in hit och förstörde allt", berättar Wail Baroudi på Gullmars kebab. Foto: Privat"De sprang in hit och förstörde allt", berättar Wail Baroudi på Gullmars kebab. Foto: Privat
"De sprang in hit och förstörde allt", berättar Wail Baroudi på Gullmars kebab. Foto: Privat

Maskerade män till attack mot restaurang

Publicerad

Här går de maskerade männen till attack mot kebabrestaurangen i Stockholm.

Drygt 30 maskerade personer tog sig in i restaurangen och ska där ha misshandlat flera personer.

Enligt restaurangägaren var orsaken att några Hammarbysupportrar satt där och åt.

– De sprang in hit och förstörde allt. De förstörde väggarna, soffor, kastade tallrikar, säger Wail Baroudi på Gullmars kebab.

På söndagseftermiddagen möts Djurgården och Hammarby i en fotbollsmatch i Svenska cupen på Tele 2 Arena i Stockholm. Och som så många gånger tidigare föregås Stockholmsderbyn av bråk.

Två filmer som en privatperson spelat in, och som Expressen fått använda, visar hur drygt 30 mestadels maskerade män rusar in på en kebabrestaurang vid Gullmarsplan strax efter klockan 10.30. Senare springer de ut och verkar jaga en person.

Enligt ett vittne skrek de "ta honom, jävla invandrare".

– Det är inte acceptabelt oavsett om de är huliganer eller inte. De får gärna skrika "Hammarby" eller "Djurgården", inte "jävla invandrare" och "ta honom", och springa in i restaurangen och ta sönder allt, säger ett vittne till Expressen.

"De sprang in hit och förstörde allt"

Vittnet, som larmade polisen, fortsätter:

– Klart att man blir rädd. Jag vågar inte gå ut nu för att de ska springa efter mig med.

Wail Baroudi äger restaurangen där delar av attacken ägde rum: Gullmars kebab på Gullmarsplan i södra Stockholm.

– De sprang in hit och förstörde allt. De förstörde väggarna, soffor, kastade tallrikar, säger han.

Hur många var de?

– Det var 60 personer, kanske mera. Det går inte att räkna.

Flera misshandlades på restaurangen

Han berättar att cirka åtta personer han tror var Hammarbysupportrar satt och åt på restaurangen när de maskerade männen rusade in och attackerade dem och restaurangen. Flera män ska ha blivit misshandlade, bland annat av att tallrikar kastats mot dem.

Restaurangägaren och personalen sökte skydd och larmade polisen direkt.

– Polisen vet att det kommer att hända, det är alltid så och man borde sätta in tidigare resurser. En polisbil här utanför skulle ha hindrat allt det här.

"De är på väg mot arenan"

Lars Byström vid Stockholmspolisens mediecenter har dock inga uppgifter om några ordningsstörningar.

– De är på väg mot arenan, men vi har inte haft några som helst konfrontationer än. Så allt har varit lugnt, säger Byström vid 13-tiden.

– Vi har poliser ute, men vi har inte fått något om att det springer runt några maskerade personer. Vi har inga som helst inrapporterade ordningsstörningar.

Senare rapporterar polisen att de fått in uppgifter om ett bråk på Gullmarsplan vid 10.45, men det var över när polisen kom till platsen och inga anmälningar har skett.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag