En man i 45-årsåldern attackerades i ett trapphus i Sundbyberg strax utanför Stockholm.

En man i 45-årsåldern attackerades i ett trapphus i Sundbyberg strax utanför Stockholm.

Maskerad person gick till attack i trapphus

Publicerad

En maskerad man har gått till våldsam attack och slagit en man blodig i ett trapphus.

Offret sprayades med pepparspray i ansiktet och slogs i huvudet – nu jagar polisen den misstänkte.

– Det är en rejält byggd man, marinblå jacka, mycket kraftig. Tjock, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen.

Minuter innan klockan 08 på torsdagsmorgonen fick polisen in larmet. En man i 45-årsåldern hade då attackerats i ett trapphus i Sundbyberg strax utanför Stockholm.

Gärningsmannen var maskerad med en rånarhuva och skidglasögon då han sprayade sitt offer i ansiktet med pepparspray. Den maskerade mannen ska dessutom ha slagit anmälaren i huvudet så hårt att en sårskada uppstått.

– Han blödde rätt så mycket från sitt sår i huvudet. Så man har inlett en anmälan avseende grov misshandel, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen.

– Vi vet inte vad anledningen är där, först trodde man att det var rån men det var det inte. Bara misshandel.

Polisen är nu på jakt efter den misstänkte.

– Förövaren gick mot centrum. Vi letar givetvis efter honom. Det är en rejält byggd man, marinblå jacka, mycket kraftig. Tjock, säger Näverberg vidare.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag