Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Maskerad man angrep familj med brandsläckare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Tre maskerade män försökte tränga sig in hos en barnfamilj i Orrefors i Småland sent under natten till onsdagen. En av männen sprutade med en pulversläckare in i lägenheten.

Angriparen träffade flera personer med pulvret och i synnerhet kvinnan fick mycket på sig. Ingen av dem behövde dock läkarvård, konstaterade sjukvårdare efter att ha undersökt dem enligt Kalmarpolisen.  - På något sätt lyckades familjen få igen dörren om sig och ta skydd inne i lägenheten, säger vakthavande kommissarien Glenn Adolfsson i Kalmar till TT på onsdagsmorgonen.  - Ett gevär skymtade i händerna på en av männen.  När angriparna efter en stund insåg att de inte kunde komma åt familjen gav de sig av i en liten mörk bil och var borta när polisen anlände.  - De uttalade hot mot delar av familjen, säger Adolfsson.  - Ett hot som gick ut på att om de inte betedde sig rätt skulle de råka illa ut.  Fem ambulanser sattes in tillsammans med räddningsfordon för att hjälpa Orreforsfamiljen. Ambulanserna kunde dock återvända utan patienter när sjukvårdare konstaterat att det inte var något fara.  Bakgrunden till angreppet var inte klart under natten.  Ännu vid sextiden på onsdagsmorgonen hade polisen inte gripit något misstänkt för dådet. Det var också okänt vilka de tre männen är. De är nu misstänkta för grovt olaga hot och misshandel.  - Familjen kunde inte känna igen dem och visste inte varför de var där, säger Adolfsson.  Tre vuxna och två barn utsattes för attacken omkring klockan halv fyra. En av dem ska ha varit på besök hos familjen.  Situationen var tidvis kaotisk runt lägenheten och uppgifter som lämnats i ett skede återtogs senare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.