Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mary Scotts mördare funnen efter 50 år

Offren vittnar om Golden State-mördaren: ”Ett monster”.
Mary Scott mördades när hon var 23 år gammal.
Foto: Privat

Den 20 november 1969 blev den då 23-åriga mamman Mary Scott mördad och våldtagen i Kalifornien. 

Hittills har ingen gärningsman kunnat kopplas till mordet – förrän nu.

I veckan kunde polisen gripa John Jeffrey Sipos, 75, med hjälp av DNA-teknik, skriver The New York Times

Det var en mörk novemberkväll för 51 år sedan som två polismän berättade för Rosalie Sanz, 67, att hennes syster hade blivit mördad.

– Det var hastigt. De stängde dörren och min mamma berättade för mig att min syster hade blivit mördad, säger hon The New York Times. 

Fallet blev ouppklarat i över ett halvt sekel.

Men i tisdags väcktes fallet till liv igen när polisen i San Diego gick ut med att de nu hade gripit en misstänkt för mordet på Mary Scott. Med hjälp av kriminalteknisk släktforskning kunde polisen identifiera John Jeffrey Sipos, 75, och anhålla honom för mordet. Åtal kommer att väckas nästa vecka, skriver The New York Times. 

Strypt och mördad i sin lägenhet

Tvåbarnsmamma Mary Scott var bara 23 år gammal när man fann henne strypt och våldtagen i sin lägenhet i San Diego. Mary Scott hade då arbetet som ”go-go”-dansare på nattklubbar under flera år.

Systern, Rosalie Sanz, är den sista familjemedlemmen som minns Mary Scott. Hennes föräldrar och alla syskon är döda sedan flera år. 

– Det är bara jag som minns henne. Det känns bra att få prata för henne efter alla dessa år De stora rubrikerna då var bara ”Go-go-flickan funnen död”

– Hon var så mycket mer än en go-go-flicka, säger Rosalie Sanz.

Fem olösta mordfall vi minns än i dag

Här är några av vår tids mest uppmärksammade mord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.