Martin Timell drar tillbaka stämning mot Expressen

Åklagaren väntas avskriva målet.
Martin Timell drar tillbaka sin stämning mot Expressen.
Foto: AUGUST JERNER
Expressens chefredaktör Klas Granström.
Foto: OLLE SPORRONG

Martin Timell har dragit tillbaka sin stämning mot Expressen.

Och tingsrätten har nu avskrivit målet.

Den före detta TV4-profilen Martin Timell har återkallat sin talan mot Expressen i målet om förtal och målet har nu avskrivits.

Expressens chefredaktör och ansvarig utgivare Klas Granström säger:

– Detta är en process som Martin Timell har dragit igång och nu också avslutat. Vi har hela tiden bara förhållit oss till det han sagt och gjort.

Ville stämma

Det var i våras som det rapporterades att Timell ämnade stämma Expressen samt den tidigare chefredaktören och ansvarige utgivaren Thomas Mattsson. 

Ansökan om stämning, som Timell lämnade in via sin advokat, grundade sig i publiceringar om den tidigare TV4-profilen under metoo-hösten 2017.

I stämningsansökan yrkade Timell på att Expressen och Mattsson skulle dömas för grovt förtal och betala ut kränkningsersättning på 150 000 kronor.

Bad om ursäkt i Expressen

Timell trädde själv fram i Expressen under metoo, då han bland annat bad om ursäkt för ett beteende som flera personer vittnade om som problematiskt. 

Han nekade då också till anklagelser om våldtäkt som han utreddes och åtalades för. Timell friades senare helt från våldtäktsmisstankarna i både tings- och hovrätten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.