Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martin Nilsson har bäst minne – i hela Sverige

Bronsmedaljören Noa Michael till vänster och silvermedaljören Idriz Zogaj till höger flankerar svenska mästaren Martin Nilsson. Pressbild.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Efter två dagars rabblande av binära tal, spelkort, siffror och ord har Sverige fått en ny minnesmästare. Och det är den regerande mästaren Martin Nilsson från Halmstad som återigen slagit konkurrenterna på fingrarna.

14 finalister gjorde upp i mästerskapen där varje gren handlar om att memorera så mycket som möjligt på tid. En av dem var Svenska Minnesförbundet förbundskapten Idriz Zogaj, som gjorde comeback i svenska tävlingssammanhang. Den här gången slutade det med ett silver.

– Det var ovisst in på andra dagen hur det skulle sluta och jag visste inte riktigt hur långt min träning skulle räcka i år, säger Martin Nilsson, som både har medverkat i ”Talang” och skrivit en bok om minnestekniker som ges ut under våren.

”Hällt upp en öl i pokalen”

De projekten verkade dock inte ha påverkat minnesformen negativt för Nilsson, snarare tvärtom. Segerrycket kom tidigt den andra tävlingsdagen då han klarade att memorera flest historiska datum. Det försprånget tog Zogaj aldrig in.

Kampen om bronset mellan Noa Michael och Henrik Tonström avgjordes i sista sekunden i den sista grenen av tävlingen som gick ut på att minnas en hel kortlek så snabbt som möjligt.

TT: Hur firar man en sådan här seger?

– Jag kom precis innanför dörren hemma och har hällt upp en öl i pokalen, men annars blir det en lugn kväll med familjen, säger Martin Nilsson, som till vardags är lärare i minnestekniker i Lund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.