Martin Ljung. Foto: Tommy Pedersen
Martin Ljung. Foto: Tommy Pedersen

Martin Ljung är död

Publicerad
Uppdaterad
Martin Ljung gick bort i stillhet i onsdags morse, omgiven av familjen. Hans vän Gunwer Bergkvist, 78, säger till Expressen.se:
- Det är så tragiskt. Jag träffade honom för tre veckor sedan. Då var han i full gång och komponerade musik.
Martin Ljung avled i sitt hem på onsdagsmorgonen omgiven av sin familj. Han blev 93 år. För Expressen.se berättar Gunwer Bergqvist, mångårig vän till familjen, om Martin Ljungs sista tid.
- Det är så tragiskt. Jag träffade honom för tre veckor sedan. Då var han i full gång och komponerade musik.

"En stor personlighet"

Lill Lindfors har arbetat med Martin Ljung vid flera tillfällen och hon blir bestört då hon får höra att han gått bort.
- Martin var en stor personlighet och en legendarisk komiker. Han har verkligen varit en person som gjort flera klassiker och jag hoppas verkligen TV haft möjligheter att göra ett program om honom. Det var länge sedan jag träffade honom, men jag brukade möta honom då och då på Östermalmshallen på äldre dagar, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag