Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Martin Jonssons okända offer

Martin Jonsson åtalades på torsdagen för dödsmisshandeln av Lotta Rudholm. Foto: Polisen
Han åtalas också för misshandel av en annan kvinna som han har haft ett förhållande med. Foto: Polisen
Lotta Rudholm blev 41 år gammal. Foto: Privat

Martin Jonsson slog ihjäl Lotta eftersom han trodde att hon hade varit otrogen.

Samtidigt hade han ett förhållande med en annan kvinna - som han också anklagade för att vara otrogen.

När han nu dras inför rätta för mord åtalas han även för att ha misshandlat den andra kvinnan och hotat att skära sönder henne med en krok.

33-årige Martin Jonsson åtalas för att ha mördat sin tidigare flickvän, 41-åriga Lotta Rudholm.

Dödsmisshandeln var kulmen på en längre tids fysisk och psykisk misshandel som många gånger hade ursprung i Martin Jonssons svartsjuka beskyllningar om otrohet.

Samtidigt hade han en annan kvinna vid sidan om sitt förhållande med Lotta Rudholm. När åklagaren väckte åtal på torsdagen var inte brotten mot Lotta de enda som han anklagas för. Han åtalas samtidigt för misshandel, olaga hot och skadegörelse mot den kvinna som han hade ett parallellt förhållande med.

 

LÄS MER: Martin Jonssons festkväll innan dödsmissandeln

 

I förhör berättar kvinnan att hon träffade Martin Jonsson via dejtingappen Tinder i januari i år. I mars - efter att Martin Jonsson träffat Lotta - fick kvinnan se hans våldsamma beteende.

Tog med henne på skräckresa

Hon berättar vidare att han en kväll sov över hos henne i vetskapen om att de skulle behöva gå upp tidigt eftersom hon skulle till jobbet. När hon väckte honom följande morgon möttes hon av vrede. Han bad om hennes telefon och motvilligt gav hon den till honom.

– Då stampade han sönder den. Han påstod att jag var ute efter pengar. Han tog tag i min nacke och tryckte ner mig och var på väg att stoppa in sedlar han hade i fickan i munnen på mig, berättar hon i förhör.

Kvinnan fick sjukanmäla sig och i stället åkte de två ut på en bilresa. Jonsson gav henne direktiv att stanna till vid ett vattenbryn. Där skulle hon få välja om hon ville bli dödad genom att få en stor sten kastad på sig eller få ett slag i ansiktet, berättar hon i förhör.

Skulle sprätta upp underlivet

Senare samma dag ska misshandeln ha fortsatt i kvinnans bostad.

– Därefter drog han av mig byxorna och trosorna. Han tog en liten svart metallkrok som man hänger upp kläder på och sa att han skulle sprätta upp mig i underlivet med den. Han gjorde inte något med kroken men sa att han skulle kväva mig med kudden och sa åt mig att lägga mig mot kudden i sängen, berättar kvinnan och fortsätter:

– Han berättade i detalj hela tiden om vad som skulle hända med kroppen vilka skador jag skulle få. Jag satt bara på sängen och vågade inte lägga ner huvudet.

 

LÄS MER: "Lottas syster: Ska visa honom att jag inte är rädd"

 

Vid ett annat tillfälle när Martin Jonsson och kvinnan befann sig på en krog ska han ha bett henne att åka därifrån, för att kort därefter ha bett henne komma tillbaka.

– När jag sedan kom tillbaka till puben stod han med några killar och sa till dem, "ta fram telefonerna och börja filma så kan vi se när jag skär sönder henne", berättar kvinnan i förhör.

"Förstod inte hur han kunde göra det"

Martin Jonsson träffade kvinnan under den fredagskväll som under tidig lördagsmorgon slutade med att Lotta mördades. Under kvällen var han och en vän hemma hos kvinnan och snickrade ihop utemöbler. Hon skjutsade dem sedan mellan olika krogar söder om Stockholm, berättar kvinnan i förhör.

Nästa dag fick hon veta vad som hade hänt. Att Martin Jonsson hade gripits för att brutalt ha misshandlat Lotta.

– Jag grät. Jag förstod inte hur han kunde göra det. Jag var kär i en kille och plötsligt vet jag inte om han finns. Det var svårt att få in att han hade gjort det här. Samtidigt som jag vet att han kunde göra så för jag trodde att han skulle döda mig när han slog mig sist.