Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här ringer ”blombudet” på – sedan rånas Martin Björk

Här lurar rånarna offren – säger att de kommer med blombud.
Här ringer ”blombudet” på Martin Björks dörr innan tv-profilen blir rånad av beväpnade män.
Foto: TV3
Polisen går nu ut i TV3:s ”Efterlyst” och vädjar om tips.
Foto: TV3
Det var i fjol som tv-profilen Martin Björk blev utsatt för ett väpnat rån på Gärdet i Stockholm.
Foto: Stella Pictures
Tv-profilen berättade själv om händelsen på Instagram.
Foto: Janne Åkesson/ Swepix

I fjol blev tv-profilen Martin Björk utsatt för ett väpnat rån i sitt hem på Gärdet i Stockholm. 

Polisen jagar nu ligan som misstänks för rånet, och en rad andra rån av liknande natur, enligt uppgifter till TV3-programmet Efterlyst som Aftonbladet tagit del av. 

– Vi är väldigt intresserade av tips på om någon känner igen personerna, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till tidningen. 

Det var en torsdagskväll i november i fjol som tv-profilen Martin Björks familj utsattes för ett väpnat rån på Gärdet i Stockholm, vilket Expressen rapporterade om. 

”För några dagar sen utsattes jag o min familj för ett väpnat rån i vårt hem på Gärdet i Stockholm. Fyra män med pistol tränger sig in i vår lägenhet i jakten på en klocka som dom visste att jag hade. Allt gick väldigt snabbt o innan vi visste ordet av så hade dom tagit vad dom kom för, hotat oss till livet o sedan lämnat lägenheten”, skrev Björk på sin Instagram efter rånet. 

Jakten på den liga som misstänks ha rånat programledaren fortsätter, enligt uppgifter till TV3:s Efterlyst som Aftonbladet rapporterar om. 

Flera rån i Stockholm 

Nu utreder polisen rånet, och flera andra liknande rån som ägt rum i samma veva, rapporterar Aftonbladet. 

Det gäller två grova rån som ägt rum på Gärdet och Östermalm, två försök till grova rån på Lidingö och i Huddinge och förberedelse till grovt rån på Östermalm. 

Tillvägagångssättet har varit detsamma i samtliga fall. En kvinna med en bukett blommor har ringt på dörrar och sagt sig komma med ett blombud. 

När dörren har öppnats har beväpnade män klivit fram och rånat lägenhetsinnehavaren på värdesaker, bland annat dyrbara Rolex-klockor. Björk blev även rånad på en klocka. 

Polisen efterlyser tips 

Under kvällen som rånet inträffade jagade polisen de misstänkta gärningsmännen med bland annat helikopter. 

Polisen har i nuläget inga identiteter på gärningsmännen, och släpper nu bilder på rånarna. Man vill bland annat ha hjälp med att identifiera kvinnan med blombudet samt de beväpnade männen. 

– Polisen är väldigt angelägna om att identifiera de här personerna för att de är misstänkta för grova brott. Vi behöver allmänhetens hjälp här, säger Helena Boström Thomas, polisens presstalesperson, till Aftonbladet.

Polisen önskar även få information om var blombuketterna kan ha införskaffats, eller andra iakttagelser i samband med rånen.  ◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.