Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Marina, 26, somnade full – på sin nyfödde son

Dagens tre största utrikesnyheter.
Mamman har erkänt att hon medvetet utsatt sitt barn för fara. Foto: Facebook
Övervakningsfilm från klubben visar hur mamman kastar upp sitt barn ovanför sig på dansgolvet. Foto: Facebook

Marina Tilby, 26, tog med sin fyra veckor gamla bebis när hon gick ut för att dricka och klubba med vänner. 

När hon kom hem somnade hon – ovanpå bebisen, som dog.

Hon dömdes till fängelse, men domstolen mildrar nu straffet, skriver BBC. 

Marina Tilby var så berusad efter utekvällen att det tog över en timme att väcka henne. 

Då var hennes nyfödde son Darrian sedan länge död. 

Festade fyra veckor efter förlossningen

Det hade börjat med att Marian Tilby, från staden Aberaeron i Wales, mötte upp sin syster på en bar för att dricka öl. Det var i mars 2017. Bara några veckor tidigare hade hon fött barn, och tog med sig den fyra veckor gamla sonen ut. 

Efter några öl gick de vidare till en bar för att fortsätta dricka och dansa, skriver BBC.

Vittnen från dansgolvet berättar hur de såg den nyblivna mamman hålla i barnet medan hon dansade och på övervakningskameror ser man hur hon kastar upp den lille sonen i luften och sedan fånga honom igen. 

När syskonen sedan träffade en grupp män som bodde i närheten av den husvagnspark som klubben låg vid, bestämde de sig för att följa med gruppen hem. 

När de kom till huset ska Marina lagt sonen på en dubbelsäng för att mata honom, men sedan själv somnat i sängen. När hennes syster gick för att leta efter dem en stund senare låg Marina ovanpå sin son, som var medvetslös och blödde från näsan. 

Dömdes till fängelse

Trots att pojken direkt togs till sjukhus gick hans liv inte att rädda och han förklarades död, skriver Metro. 

Pojkens pappa, som inte hade en relation med 26-åringen, har tydliggjort att han ville vara en del av pojkens liv och hade tagit hand om pojken den tragiska kvällen om han fått frågan. 

I juni dömdes mamman till två år och fyra månaders fängelse, ansvarig för sin sons död. Men det anser försvarsadvokaten var ett för högs straff och överklagade.

Överklagade – fick sänkt straff

Det har inte gått att bevisa att pojken verkligen dog av kvävning. Enligt den medicinska rapporten går det inte att utesluta att pojken drabbats av plötslig spädbarnsdöd redan innan mamman rullade över honom. 

Nyligen erkände Marian barnmisshandel avsiktlig försummelse av sin son och nu har domstolen sänkt straffet för mamman till 16 månader och hon släpps därmed fri. 

I samband med den sänkta domen sade domaren, Justice Fraser, att den psykiatriska rapporten visar att det är uppenbart att händelsen haft en stark påverkan på 26-åringens psykiska hälsa, att hon lider av en djup depression och uppenbart är ångerfull. Han fastslog att det handlade om en kväll av oaktsamhet och att det är ”oundvikligt” att Marian kommer att påverkas av sin sons död resten av livet, skriver BBC.