Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Marica, 24, omkom i svåra mc-kraschen

Marica Junegard omkom i en svår motorcykelolycka utanför Sandviken. Foto: Privat
Marica Junegard tillsammans med systern Angelica Junegard. ”Hon var min bästa vän”, säger Angelica. Foto: Privat
Marica Junegard tillsammans med sin systerdotter, Anastasia. Foto: Privat
Maricas syster Jeanette. Foto: Privat

Familjen vet inte varför Marica Junegard satte sig på motorcykeln. Men de är smärtsamt medvetna om att färden slutade i en krasch.

Småbarnsmamman blev bara 24 år gammal.

– Hon älskade sin dotter, och nu finns hon inte där för att se henne växa upp. Det är svårt att förstå, säger systern Jeanette Junegard.

Marica Junegard hade precis fått jobb på en förskola i hemstaden Enköping. Efter några tuffa år såg hon ljust på framtiden. Men Marica blev bara 24 år gammal. 

Tidigt på söndagsmorgonen den 9 september, samma dag som Sverige gick till val, kraschade motorcykeln hon färdades på. En händelse som har lämnat hennes familj med många frågetecken.

– Vad gjorde hon där? Varför satte hon sig på en motorcykel? Vi har fått höra att det gick fort och att hon omkom omedelbart. Hon behövde inte lida, säger systern Jeanette Junegard.

Marica Junegard hade vänt sitt liv

De bodde på olika orter men pratade ofta och länge i telefon. Senast några dagar innan olyckan, något som Arbetarbladet också har skrivit om.

– Jag pratade med henne på torsdagen. Hon var överlycklig eftersom hon precis hade fått ett jobb. Det var jättestort för henne, säger Jeanette och fortsätter:

– De senaste åren hade hon gått igenom mycket och fått kämpa. Hon tog det väldigt hårt när vi förlorade både pappa och en syster. Det är så tragiskt att det här händer när det precis hade börjat vända för henne.

Marica och systern Angelica stod varandra väldigt nära. ”Hon var min bästa vän”, säger Angelica. Foto: Privat

Marica brydde sig mycket om vänner och familj, och allra närmast var hon med systern Angelica Junegard. 

– Hon var min bästa vän. Vi pratade ofta om att göra en syskontatuering men tänkte att vi hade hela livet framför oss. I går gjorde jag tatueringen för att hylla henne, säger Angelica Junegard.

Förutom systrarna och sin mamma lämnar Marica efter sig sin åttaåriga dotter Roxanna. 

– Hon älskade sin dotter, och nu finns hon inte där för att se henne växa upp. Det är svårt att förstå. 

Välte i en korsning utanför Sandviken

Ytterligare en person, en ung man, färdades på motorcykeln som välte i en korsning på länsväg 518 utanför Sandviken. Han skadades allvarligt.

– Det spelar ingen roll vem som körde motorcykeln, det är en stor tragedi ändå. Vi tänker lika mycket på hans familj, säger Jeanette Junegard.

Hon söker fortfarande svar till hur olyckan kan ha skett. Familj och polis har efterlyst vittnen men hittills står de svarslösa. De vet bara att hon skulle på fest i Uppsala med en vän.

– Vi saknar och älskar Marica. Hon lämnar ett stort hål efter sig, säger Angelica Junegard.

I början av oktober begravs Marica, omgiven av familj och vänner.

– Det känns i hjärtat att hon blir ihågkommen. Hon var en glad själ. Heltokig, rolig och godhjärtad. En otroligt varm person, säger Jeanette Junegard.