Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maria Wetterstrand: ”Vet inte vad mitt parti står för”

Maria Wetterstrand diskuterade corona-strategier i Expressen TV.
Maria Wetterstrand tillsammans med nuvarande språkröret, och tillika vice statsministern, Isabella Lövin (MP).Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Miljöpartiets ena språkrör Isabella Lövin.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Maria Wetterstrand är trött på att Miljöpartiet inte går ifrån regeringens linje.

Miljöpartiets tidigare språkrör säger att hon ”inte vet vad partiet driver i regeringen, och vad de står för”.

– Jag får bara se det filtrerat genom socialdemokratiska ministrars åsikter, säger Maria Wetterstrand i Kvartals podd Veckopanelen.

Tidigare språkröret Maria Wetterstrand är kritisk till att Miljöpartiet inte driver egna linjer medan de sitter i koalitionsregering med Socialdemokraterna.

Hon säger att det är problematiskt att Miljöpartiet alltid ställer sig bakom ett enat regeringsbudskap.

– Jag tycker att det är ett problem för mig som utomstående och väljare att jag inte vet vad det parti som jag röstar på driver i regeringen och vad de står för, vad de gör och hur de tolkar saker, säger hon och fortsätter:

– För jag får bara se det filtrerat genom socialdemokratiska ministrars åsikter.

”Ingen får säga vad de tycker”

Hon jämför Sverige med Finland, där hon säger att hela riksdagsgruppen inom ett regeringsparti kan rösta emot förslag som lagts fram av den egna koalitionsregeringen, utan problem.

– Jag blir så trött på att de inte kan säga rakt ut om de tycker olika om saker, säger Maria Wetterstrand i Kvartals Veckopanelen, och fortsätter:

– Vem skulle bli förvånad över att man i en politisk församling som en regering har politiska diskussioner där vissa personer tycker en sak och andra personer tycker en annan? Särskilt om man har två partier som tycker olika?

Maria Wetterstrand, numera hållbarhetskonsult och vd för finska PR-bolaget Miltton Europe, säger att det enade budskapet är en svensk tradition som observerats även under borgliga regeringar. 

– Alla partier ska stå för samma, och ingen får säga vad de egentligen tycker.

Maria Wetterstrand: Så kan bolag bli mer klimatsmarta:

Maria Wetterstrand, vd Miltton Purpose, om hållbarhet inom näringslivet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.