Maria Wetterstrand. Foto: Christian Örnberg
Maria Wetterstrand. Foto: Christian Örnberg

Maria Wetterstrand slår tillbaka

Publicerad
Uppdaterad
Håkan Juholt totalsågar det rödgröna samarbetet i en SVT-intervju. Beskedet kritiseras av MP och V.
- Det är nostalgi att tro att Socialdemokraterna ensamma ska kunna komma upp på 45-50 procent och kunna förlita sig på stödpartier i framtiden, säger språkröret Maria Wetterstrand, MP.
I en intervju som gjordes för SVT-dokumentären "Bakom kulisserna", som sändes i går kväll, beskriver Juholt det nu insomnade samarbetet med Miljöpartiet och Vänsterpartiet som "ingen bra idé".
- Socialdemokraterna har alltid varit ett parti som kan samarbeta med Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centerpartiet och Folkpartiet. Det finns en tradition av samarbete och minoritetsregerande. Det här alliansbygget som vi gjorde tillsammans med två andra partier underkändes, sa han i intervjun som gjordes i februari.

Ohly kritisk

Juholt uttalande kritiseras av V-ledaren Lars Ohly som så sent som i söndags sträckte ut en hand till Juholt på Expressens debattsida under rubriken "Tillsammans kan vi rädda Sverige".
- Det finns en tradition inom Socialdemokratin som jag hoppas att Håkan Juholt inte är på väg tillbaka till och det är den maktfullkomlighet som präglade Göran Perssons regeringstid, säger Ohly.
Maria Wetterstrand (MP):
- När vi har en regering som är en samlad allians så krävs det samarbeten på ett eller annat sätt för att möta den.
Juholt ville i går inte ge några kommentarer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag