Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Maria bodde bland droger och vapen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Dimitris Legakis / Splash News
Foto: Dimitris Legakis / Splash News

Den lilla flickan Maria bodde bland droger och vapen i romlägret utanför Aten.

I dag häktades paret som misstänks ha rövat bort henne från hennes riktiga föräldrar.

Släkten till de gripna tar dem dock i försvar och hävdar fortfarande att hon är ett hittebarn.

– Kvinnan bad oss: Ta det här barnet. Om ni inte gör det ger jag henne till någon annan, säger systern till den gripna kvinnan enligt Daily Mail.

Här är bilderna som visar polisens fynd efter tillslaget mot lägret utanför Aten. Vapen, haschpipor, tabletter och stöldgods har beslagtagits i stora drivor från personerna i lägret. Men trots avslöjanden om hur lilla Maria, fyra år gammal, tvingats dansa för pengar och tros ha växt upp i närheten av grovt kriminella så försvarar släkten det häktade paret som misstänks ha fört bort henne.

"Gavs bort - av bulgarisk kvinna"

Systern till den häktade 39-årige mannen ger en helt annan version till tidningen Daily Mail. Enligt henne är Maria dotter till en fattig bulgarisk bomullsplockare som desperat vädjade till dem att ta sig an henne, vilket de också ska ha gjort.

– Sedan försvann hon och kom aldrig tillbaka. Vi tog väl hand om henne. Vi älskade henne, säger den misstänkte kidnapparens syster till Daily Mail.

Mamman till den gripne mannen tillägger:

– Kvinnan som födde henne var oförmögen att ta hand om henne. Hon ville inte ha henne och bad oss att ta henne.

Har två namn

Versionen intygas av andra personer i parets närhet - men polisens utredare tycker att spåren pekar i en annan riktning och häktade därför paret i 40-årsåldern under måndagen. Flera beklämmande detaljer pekar nämligen mot att de båda tros ha ägnat sig åt skumraskaffärer.

Bland annat ska kvinnan ha hävdat att hon fött sex barn på mindre än 10 månader. Samtidigt uppger också polischefen Vassillis Halatsis att kvinnan haft två separata legitimationer och namn.

– Tittar man på barnen som vi hittat hittills kan man bara genom att se på dem konstatera att det finns väldigt lite - eller ingen - likhet med föräldrarna, säger han till Daily Mail.

– Det är uppenbart att vi står inför välorganiserat bluffmakeri, och det är definitivt inte det enda, fortsätter han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.