Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marias dotter svalt ihjäl – lämnades själv en vecka

Här är några av dagens största utrikesnyheter.
Kristina bodde ensam med sin mamma Maria Plenkina.Foto: Privat

Kristina hann precis fylla tre år innan hon dog av svält.

Hennes mamma Maria Plenkina, 22, lämnade dottern ensam hemma i en vecka utan varken vatten eller tillräckligt med mat.

Nu döms hon till 13 år i fängelse för mordet på dottern, rapporterar ryska medier.

Maria Plenkina bodde ensam med sin treåriga dotter Kristina i den ryska staden Kirov. På sociala medier berättade mamman ofta hur mycket hon älskade sitt barn, men i verkligheten lämnade hon ofta henne ensam och umgicks med kompisar och gick på nattklubb, skriver ryska Komsomolskaja Pravda.

Det var i februari förra året som Maria Plenkina lämnade dottern i den låsta lägenheten och bara lämnade mycket lite mat, samtidigt som hon stängde av vattnet till kranarna för att det lilla barnet inte skulle orsaka en översvämning.

Dottern lämnades ensam – svalt ihjäl

En vecka senare kom mormor på besök för att ge lilla Kristina en födelsedagspresent, men hittade i stället henne avliden.

Undersökningen visade att barnet dog av svält och utmattning, medan Maria bodde hos en kompis.

Maria Plenkina har under erkänt sin skuld men kommer att överklaga domen.Foto: Privat

– Det visade sig att jag inte känner min egen dotter. Om jag bara hade fattat att något var fel. Jag skulle ha tagit hand om henne, har mormodern tidigare sagt, enligt Metro

Döms till 13 år i fängelse för mord på sin dotter

Maria Plenkina har under utredningen erkänt sin skuld och nu har en domstol dömt henne för mord på dottern. Straffet blev 13 år i en straffkoloni.

– Det är i sin helhet bevisat att hon genomförde ett mord på dottern, med särskild grymhet, säger domaren Roman Bronnikov, enligt statliga tv-kanalen Rossija.

Domstolen bedömde att Plenkina inte led av någon psykisk sjukdom när hon lämnade sitt barn, men en psykologisk utvärdering visade på egosim och en låg känsla för ansvar, enligt Gazeta.ru. Hon uppges nu vara på väg att överklaga domen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.