Foto: NIKLAS SVENSSON
 Foto: NIKLAS SVENSSON

Margot Wallström: Det är uteslutet

Publicerad
Uppdaterad
Margot Wallströms vägrar gå med på att bli kandidat till att över som partiledare efter Mona Sahlin, när hon avgår i mars nästa år.
- Det är fullkomligt uteslutet, säger Wallström till Expressen.se.
Den populäraste kandidaten till att över partiledarposten i Socialdemokraterna efter Mona Sahlin: Margot Wallström.
Men Wallström är inte intresserad.
- Det är fullkomligt uteslutet att jag skulle kandidera som partiledare. Det har jag sagt i flera år och det gäller fortfarande, säger hon till Expressen.se.
Hon befinner sig på Försvarshögskolan i Stockholm, där hon har medverkar i ett seminarium om arbetet mot sexuellt våld.


Inte lika populär

För publiken berättar hon att hon trivs otroligt bra med sitt nuvarande FN-uppdrag.
Vad känner du inför Mona Sahlins avgång?
- Det är tråkigt men jag respekterar hennes beslut, säger Margot Wallström.
I Expressens enkät med 1 215 socialdemokratiska politiker vill 52 procent att du tar över?
- Det är nog för att jag har varit borta från svensk politik i så många år. När jag var statsråd hemma i Sverige var jag inte lika populär.
Varför är det uteslutet att du kandiderar?
- Det finns många skäl men jag vill inte redogöra för dem nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag