Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maren och Louisa mördades på julresan

Maren Ueland.Foto: Privat
Louisa Vesterager Jespersen.Foto: Privat

Vännerna Maren Ueland från Norge och Louisa Vesterager Jespersen från Danmark hade rest till Marocko över jullovet för att vandra i Atlasbergen.

På måndagen hittades de mördade.

– Det är så groteskt. Det är galenskap. Ren och skär galenskap säger Marens mamma Irene Ueland till Stavanger Aftenblad.

Nu har tre män gripits misstänkta för mordet, rapporterar norska medier.

Maren Ueland, 28, kom från samhället Bryne i sydvästra Norge. Hennes mamma Irene Ueland beskriver sin dotter som en glad, friluftsintresserad och engagerad tjej.

– Hennes högsta prioritet var säkerhet. Tjejerna hade vidtagit alla försiktighetsåtgärder innan de gav sig i väg på den här resan, säger hon till norska NRK.

Maren Ueland och hennes danska väninna Louisa Vesterager Jespersen, 24, studerade till vardags vid samma universitet i Norge.

Maren Uelands mamma Irene Ueland beskriver sin dotter som en glad, friluftsintresserad och engagerad tjejFoto: Privat

Hittades mördade

Nu hade de rest till Marocko över jullovet. På söndagen skickade Maren Ueland ett meddelande till sin mamma där hon skrev att allt var bra.

På måndagen hittades de båda vännerna mördade vid foten av berget Toubkal som är ett populärt mål för bergsvandrare i Atlasbergen, cirka tio mil från Marrakech.

– Det är så groteskt. Det är galenskap. Ren och skär galenskap säger Irene Ueland till lokaltidningen Stavanger Aftenblad.

Louisa Vesterager Jespersens mamma Helle Jespersen berättar för danska BT om hur hon fick beskedet på måndagen:

– Plötsligt ringde det på dörren, och när jag gick ut och såg att det stod två poliser där visste jag vad som hänt. Jag bröt ihop, säger hon.

Brottsplatsen.Foto: FOTO: 2M.MA

Tre gripna – fångades på film

Tidigare under dagen uppgav Marockos inrikesdepartement att en person gripits men att man sökte fler misstänkta.

På tisdagseftermiddagen rapporterar statlig marockansk tv att ytterligare två personer har gripits för inblandning i mordet, skriver NRK.

Enligt marockansk tv ska de tre männen ha fastnat på en övervakningsfilm i turistorten Imlil på måndagen. 

Enligt källor till NRK ska en av männens ID-kort ha hittats vid brottsplatsen.