Vi som gifte oss: Helena Tideman, 28, och Marcus Tideman, 31. Foto: Bildmakarn Ljungby
Vi som gifte oss: Helena Tideman, 28, och Marcus Tideman, 31. Foto: Bildmakarn Ljungby

"Marcus friade i kyrkan"

Publicerad
Uppdaterad
BOSTADSORT: Ljungby i Småland
HÄR GIFTE VI OSS: Nöttja k:a i Ljungby
FRIERIET: Nöttja kyrka är en mysig liten medeltidskyrka, nära svärfars föräldrahem. Helena och Marcus var inne i kyrkan och tittade. Då slog Marcus till och frågade om Helena ville gifta sig med honom. ”I all enkelhet. Det kändes rätt.”

SVENSEXAN:
Kläddes ut till lantbrukare och fick putsa skor. ”Det var jättefint väder, en kanondag. Sedan åkte vi ner till Halmstad och hade femkamp.”
MÖHIPPAN: Helena blev hämtad med motorcykel. Hon fick golflektioner i Ljungby. Sedan fick hon dreja. Därefter en tur på hästryggen, Helenas stora barndomsintresse.
BRÖLLOPSFESTEN: 60 gäster i Ljungby hembygdspark. ”En riktigt trevlig fest. Det bästa vi har gjort! Paketöppningen hade vi dagen efter, vid ett litet kaffekalas.”
BRÖLLOPSMENYN: Lax och räkbakelse till förrätt. Fylld ryggbiff med rödvinssky, kryddsmör och potatisgratäng till huvudrätt. Passionspanacotta till efterrätt. Kaffe och tårta med avec.

MARCUS OM BRÖLLOPSKLÄNNINGEN:
”Underbart vackert. Inga axelband. Hellång med släp och slöja.”
SMEKMÅNAD: ”Till Smögen i sommar men det är ingen direkt smekmånad. Vi stannar i vårt nybyggda hus.”
Så mycket kostade bröllopet: ”Runda slängar 80 000 kronor. Men det var vårt livs fest. Det här gör man ju bara en gång.”

Berättat för Marie Wallin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag