Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus, 51, vann brottningsmatch mot krokodil

Foto: ROB GRIFFITH / AP

En australiensisk man hamnade minst sagt i en svår situation när en krokodil smällde ned käftarna runt hans huvud. Historien skulle dock få ett lyckligt slut, rapporterar CNN.

När Marcus McGowan var ute och snorklade med sin fru och vänner utanför Cape York märkte han plötsligt att något högg till mot hans huvud. McGowan trodde först det var en haj, men blev överraskad när han såg att det var en saltvattenskrokodil som kopplat ett grepp om hans huvud. Då fanns det bara en sak att göra.

”Jag lyckades bända upp käkarna tillräckligt mycket för att få ut huvudet”, berättade Mcgowan. 

Kampen var dock inte över. Krokodilen gjorde ännu ett utfall mot honom, men då var han beredd på en fajt. McGowan puttade bort besten med bara handen. 

Under tiden Mcgowan tampades med besten hade kaptenen för båten som fört ut sällskapet hört gruppens vrål och bestämt sig för att vända om.

Flögs till sjukhus efter attacken

McGowan fördes till sjukhus i helikopter med sårskador på huvudet och händerna. Någon skuld lägger han däremot inte på krokodilen.

”Jag var helt enkelt på fel plats vid fel tidpunkt. Jag är bara tacksam för att det var jag och inte barnen som råkade illa ut”, skriver han i ett uttalande. 

Krokodilen var enligt McGowan kring tre meter lång och var förmodligen inte så gammal. Saltvattenkrokodilen kan nämligen bli sex meter långa och väga runt ett ton, enligt Australia Zoo. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.