Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mänskliga kvarlevor hittade i skogsparti

Mänskliga kvarlevor har hittats i ett skogsparti i Upplands Väsby. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab
En stor del av skogen har spärrats av och polisen utreder om ett brott begåtts. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab

Stockholmspolisen har hittat mänskliga kvarlevor i skogen utanför Upplands Väsby.

En stor del av skogen är nu avspärrad och polis samt tekniker befinner sig på platsen.

– Vi utreder just nu om brott är begånget, säger Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström.

Under måndagsförmiddagen inkom uppgifter om att en polisinsats pågick i ett skogsparti utanför Upplands Väsby i Stockholm.

Det visar sig att polisen på platsen har lokaliserat mänskliga kvarlevor. På plats fanns därför flera patruller samt polisens tekniker och ett större skogsparti var under eftermiddagen avspärrat.

Polisen vill inledningsvis inte ge någon detaljerad information kring vad det rör sig om.

– Det jag kan säga är att vi har gjort ett fynd i form av mänskliga kvarlevor, och vi utreder nu om det har begåtts något brott. Det är det vi gör just nu, säger Lars Byström.

"Flera poliser på plats"

Flera vittnen hörde under förmiddagen av sig efter att ha sett den stora polisinsatsen vid skogspartiet, som ligger precis bredvid motorvägen.

– Det var ett stort utrymme som hade spärrats av med polisband. Sedan kunde man se flera poliser som gick runt där, det såg ut som att de letade efter något, säger ett vittne till Expressen.

Enligt polisen är kvarlevorna inte identifierade. Enligt uppgifter till Expressen undersöker polisen om det finns kopplingar mellan fyndet och det stora söket som bland andra Missing people hade i området i slutet av förra året – då sökte man efter en försvunnen kvinna.

"Något vi tittar på"

Polisen medger att det är något de tittar på men kan bekräfta huruvida kvarlevorna har något med den försvunna kvinnan att göra eller inte.

– Vi har inga nya faktauppgifter om det, även om det så klart är något vi känner till och tittar på, säger Lars Byström.

Framåt kvällen konstaterade polisen att arbetet har avslutats för dagen och att man kommer att fortsätta med utredningen under morgondagen.

– Det är lättare att jobba under ljusa förhållanden så arbetet går vidare i morgon, säger Lars Byström.