"Mäns underlägen mot kvinnor tigs ihjäl"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Pär Ström.
Foto: Stefan Forsell

Feminismen gör Sverige ojämlikt. 

Den förtrycker män - och ger kvinnor fördelar, enligt debattören och författaren Pär Ström 

- Mäns underlägen mot kvinnor tigs oftast ihjäl, hävdar han.

Runt kvinnan lyser helgonauran som en sol. Så sammanfattar Pär Ström sin syn på den svenska jämställdheten i en debattartikel på SvD:s Brännpunkt på onsdagen. 

 Han menar att den feminism som utövas i samhället bara kuvar och missgynnar männen - medan kvinnorna får allt mer makt och fördelar på männens bekostnad.

 - De underlägen som kvinnor har gentemot män är mycket väldokumenterade genom feminismens omfattande (till stor del skattefinansierade) lobbyverksamhet. Mäns underlägen tigs däremot oftast ihjäl, skriver han bland annat. 

Pekar på fördelar

 Pär Ström, debattör och medförfattare till boken ”Mansförtryck och kvinnovälde”, pekar ut ett antal områden.

 Bland annat får kvinnor bättre sjukvård än män, anser han. 

 Kvinnor kallas till mammografikontroller i syfte att förebygga bröstcancer - medan inget motsvarande finns för män trots risken för prostatacancer. 

 Han menar också att kvinnor har fördelar i vårdnadstvister, har lättare att få jobb trots att de inte är mer kvalificerade än män, och döms till mildare straff när de begår brott.

 - Visst befinner sig kvinnor i underläge på en del områden, där har feministerna rätt. Men de förtiger den andra halvan av verkligheten. Feminismen låtsas kämpa för jämställdhet men vill i verkligheten bara skaffa förmåner för den egna gruppen, skriver Pär Ström också.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.