Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Människokäken tillhör 50-talist

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

LINKÖPING. Käken som hittades strax före jul i Linköping kommer från en person född i slutet av 1950-talet. Det visar nya undersökningar av fyndet, rapporterar Sveriges radio Östergötland.

Människokäken hittades av en person i närheten av Cloetta center i mitten av december förra året. Polisen har tidigare fått fram att personen levt i modern tid och att han eller hon gjort en tandlagning kring 1980. 

 - Det är en lagning som gjorts med ett material som var vanligt från 1960 fram till 1990-talet i Sverige. Sedan vet vi ju inte om den här personen gjort den här lagningen utomlands, uppgav Jan Staaf tidigare till Linkoping.expressen.se

 I början av januari skickades käken till rättsmedicin i Solna för en så kallad kol14-undersökning. Där har man nu fått besked att personen är född i slutet av 1950-talet, men många frågetecken kvarstår. Än så länge vet man inte något närmare om personens identitet. I början av året hade polisen cirka 30 namn på försvunna personer som kunde stämma in på fyndet. Nu kan flera namn strykas från den listan, uppger Sveriges radio Östergötland. Enligt Jan Staaf är nästa steg att utvinna DNA från käken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.