Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han fastnar på bild – sen hittas han död

Är du en av passagerarna på bilderna, eller har du gjort iakttagelsen natten till den 1 juli? Ring polisens tipstelefon 114 14.
Bilder visar att mannen åker buss i Stockholm city dagen innan han hittas död.Foto: POLISEN
Polisen går ut med bilderna för att komma vidare i utredningen.Foto: POLISEN
Mannen reste bland annat med busslinhe 4 från Fleminggatan/S:t Eriksgatan till Odenplan mellan kl. 00:30 och 00:45 natten till den 1 juli.Foto: POLISEN

Den 1 juli hittades en död man i ett skogsområde i Nynäshamn.

Kvällen innan reste han med buss 4 i centrala Stockholm, och polisen vill nu ha allmänhetens hjälp för att komma vidare i utredningen.

– Vi är angelägna om att få tag i alla som har uppgifter att lämna, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Det var på förmiddagen den 1 juli som räddningstjänsten larmades om en markbrand i Nynäshamn.

På platsen hittades en bränd kropp av en privatperson. Personen har nu identifierats.

Mannen är i 20-25-årsåldern och reste bland annat med busslinje 4 i Stockholm från Fleminggatan/ S:t Eriksgatan till Odenplan mellan kl. 00.30 och 00.45 natten innan han hittades död.

– Jag kan inte gå in på vad det är för omständigheter, men vi misstänker att den här mannen, som är i 20–25-årsåldern och hemmahörande i Stockholmsområdet, blivit mördad, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen, till Aftonbladet.

Vill få kontakt med personer i närheten

Nu har polisen släppt en bild från bussresan för att komma vidare i utredningen. Polisen vill ha kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser kring Fleminggatan/ S:t Eriksgatan och Odenplan i centrala Stockholm natten till den 1 juli.

– Om någon person känner igen den här personen eller sig själv på de här bilderna, vill vi att man kontaktar oss. Kanske har man åkt samma buss eller sett personen på en hållplats och har uppgifter att lämna som man inte tänker på, men som utredarna vill få reda på, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Iakttagelser av fordon, personer eller andra upplysningar dels på och omkring bussen är av intresse samt iakttagelser längs färdvägen mellan Fleminggatan/ S:t Eriksgatan och Odenplan, enligt polisen. 

Den som har gjort iakttagelser kan ringa polisen på 114 14. 

Så här rapporterade Expressen TV om händelsen den 1 juli.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.