Mannen bakom nakenfotot: ”Jag ber inte om ursäkt”

Bilden från Dubai spreds snabbt i sociala medier.
Balkongbilden på de nakna kvinnorna i Dubai blev omtalad.
Foto: Instagram
Vitalij Gretjin, mannen bakom nakenbilden i Dubai, ber inte om ursäkt för att han fick 17 tjejer frihetsberövade.
Foto: Facebook / Facebook

Vitalij Gretjin, mannen bakom nakenbilden i Dubai, ber inte om ursäkt för att han fick 17 kvinnor frihetsberövade.

– Jag lever som 90 procent av världens heterosexuella män hade velat, säger han till The Sun.

Bilden på de nakna kvinnorna på en balkong i ett lyxigt område i Dubai blev snabbt viral. Men den var olaglig, på grund av emiratets sharialagar, och kvinnorna på bilden greps av polisen.

Efter det har en av kvinnorna berättat att Vitalij Gretjin, den ukrainske affärsmannen och playboyen som låg bakom fotot, sa åt dem att de var tvungna att gå ut nakna på balkongen – för att få de pengar de var utlovade.

En pojkvän till en av tjejerna har sagt att de nästan knuffades ut på balkongen.

– Allt det här på grund av de där fårskallarna som kom på idén att lägga upp det här på Instagram. Vitalij Gretjin är en vuxen man, hur kan han vara en sån idiot?, har Irina Sotulenko, en av kvinnorna, sagt till The Sun.

”Tänker inte be om ursäkt”

Men Gretjin säger att inte tvingade någon till någonting.

– Jag arrangerade resan, men inte fotograferingen. Det var ingen fotografering. Det var inte planerat, säger han till The Sun.

Även han greps, men släpptes efter ett tag av polisen. Men han är kvar i Dubai och har nu testat positivt för covid-19. Han sitter isolerad i ett hotellrum.

Enligt The Sun fick han betala en sexsiffrig bot för bilden och det legala efterspelet. Men det är ingenting han ångrar.

– Jag tänker inte be om ursäkt för någonting.

– De tittar på Instagram och Playboy och tänker att är OK att visa upp sin kropp om man är naken. Det innebär inte att de är med i en orgie eller porr på något sätt.Dagens största nyheter i Expressen TV

Pfizer utvecklar covidvaccin för bebisar – resultat i höst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.