Många upprörda i Ludvika efter dygnets våldsdåd

Publicerad
Uppdaterad
På mindre än ett dygn har en människa misshandlats till döds och en annan skjutits i Ludvika i Dalarna.
Expressens Diamant Salihu som är på plats mötte under lördagen många människor som förfasas över det som hänt på orten.
- Det är ofattbart att sådant kan hända. Alla är oroliga efter det här, säger Jessica Sonefors, 20.
En tryckt stämning vilade över Ludvika på lördagen. Staden, med runt 14 000 invånare, vaknade upp till beskedet av att en man misshandlats till döds mitt på Ludvikas huvudgata.
Och på lördagseftermiddagen kom besked om att en annan man skjutits i bröstet och hittats i de centrala delarna av staden.

”Många tänder ett ljus”

Expressens reporter Diamant Salihu kom till Ludvika under lördagen och beskrev känslan på orten som ”nedstämd.”
Många människor hade samlats för att tända ljus på mordplatsen, som ligger i en korsning i centrala Ludvika där många människor passerar.
– Det är tragiskt och ofattbart. Jag skänker en tanke till de anhöriga, säger Philippe Nagou, 20.
Många av de som bor i Ludvika upplever också chock efter de båda dåden som skakar orten.
På lördagseftermiddagen hade polisens tekniker avslutat sina undersökningar vid mordplatsen.
– Det är fortfarande människor som kommer hit och tittar, säger Expressens Diamant Salihu.
Efter klockan 17 meddelade polisen att man gripit en person som misstänks för skottlossningen, men man hade ännu ingen misstänkt för mordet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag