Många tycker till om Danmark på Twitter

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Att regera ett land och lösa problem tillsammans är svårt, skriver Moderaternas gruppledare i riksdagen, Anna Kinberg Batra på Twitter.
Foto: Lisa Mattisson Exp

Kommentarerna från politiskt håll om regeringskrisen i Danmark haglar i sociala medier.

– Förefaller vara rödröd regeringsröra i Danmark. Inte bra för någon, skriver utrikesminister Carl Bildt på Twitter.

I förmiddags meddelade danska Socialistisk folkeparti att de drar sig ur regeringssamarbetet. I två och ett halvt år har danska socialdemokratiska statsministern Helle Thorning-Schmidt suttit i en koalitionsregering med SF och Radikale venstre.

Sprickan i dansk politik har kommenterats flitigt på Twitter av svenska politiker - särskilt från M-håll:

"Att regera ett land och lösa problem tillsammans är svårt", skriver Moderaternas gruppledare i riksdagen, Anna Kinberg Batra på Twitter

"Vänsterregeringen i Danmark imploderar, kan inte enas. När redovisar Löfven sitt vänsteralternativ i Sverige?", skriver Mats Gerdau, M, kommunstyrelseordförande i Nacka.

Sofia Arkelsten, moderat riksdagsledamot och ordförande i utrikesutskottet skriver: "Rörigt i S-ledda regeringen i Danmark. Nu pk på nätet."

Och riksdagsledamoten Lars Beckman: "Fullt s-kaos i Danmark. I Sverige styr alliansen tryggt och säkert".

Men koalitionen kritiseras också från vänster, riksdagsledamoten Hans Linde (V) skriver om sitt danska systerparti: "SF lämnar danska regeringen. Sitta i regering med borgerligt parti har varit förödande. Lärdom även för Sverige."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.