Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Många samtal om att barn går och tigger

Polisen larmades i tisdags om att små pojkar hade sålt sex i Norrköping.

Men efter att polisen utrett fallet tyder det mesta på att någon prostitution inte har ägt rum.

Samtidigt har polisen under torsdagen tagit emot ett tiotal larmsamtal om barn som tigger i Norrköping.

– 11-åringar och 15-åringar som går och tigger pengar för sitt uppehälle är väldigt allvarligt, säger Thomas Agnevik, presstalesman vid polisen i Östergötland.

På tisdagsmorgonen fick polisen ett samtal från en kvinna i Norrköping. Hon berättade att hon hade blivit erbjuden sexuella tjänster mot betalning av tre pojkar som hon bedömde vara mellan åtta och tio år. Polisen skickades till platsen men hittade aldrig några barn.

– Vi har jobbat med det ärendet och misstankarna har inte stärkts, utan det är snarare tvärtom. Som det ser ut nu var det ingen riktig försäljning av sexuella tjänster. Det var någon som uppfattade att det var så, men vi tror inte det, säger Thomas Agnevik.

Under tisdagen fick polisen också samtal om att barn i tioårsåldern har tiggt pengar på olika platser i Norrköping. Polisen omhändertog en 11-årig pojke vid två tillfällen samma dag och socialtjänsten kontaktades innan han återförenades med sina föräldrar.

Under torsdagen omhändertog polisen ännu en pojke, en 15-åring, som tiggde pengar i centrala Norrköping. Polisen förde pojken till polisstationen och kontaktade socialtjänsten.

– Polisen som ingrep bedömde att han var i ganska dåligt fysiskt skick. Så det är inte roligt. Det är klart att man far illa när man går runt och tigger pengar för sitt uppehälle i stället för att gå i skolan, säger Thomas Agnevik.

Under torsdagen har totalt ett tiotal samtal kommit in till polisen med larm om tiggande barn i Norrköping.

– En av våra operatörer sa precis att han aldrig har varit med om något liknande. Allmänheten har verkligen svarat upp på vår uppmaning att tipsa polisen om barn som far illa. I flera av fallen när vi har kommit på plats har det funnits vuxna i närheten som har kommit fram. Då blir det ett mindre akut problem eftersom vi inte kan ta barn från föräldrarna, säger Thomas Agnevik.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!