En flodvåg har dragit fram i amerikanska West Virginia, minst 14 personer har omkommit. Foto: Steve Helber / AP TT NYHETSBYRÅNEn flodvåg har dragit fram i amerikanska West Virginia, minst 14 personer har omkommit. Foto: Steve Helber / AP TT NYHETSBYRÅN
En flodvåg har dragit fram i amerikanska West Virginia, minst 14 personer har omkommit. Foto: Steve Helber / AP TT NYHETSBYRÅN
Ett regn så kraftigt att det bara inträffar en gång på tusen år, enligt National Weather Service. Foto: Steve Helber / AP TT NYHETSBYRÅNEtt regn så kraftigt att det bara inträffar en gång på tusen år, enligt National Weather Service. Foto: Steve Helber / AP TT NYHETSBYRÅN
Ett regn så kraftigt att det bara inträffar en gång på tusen år, enligt National Weather Service. Foto: Steve Helber / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Steve Helber / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Steve Helber / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Steve Helber / AP TT NYHETSBYRÅN

Många döda efter översvämning i USA

Publicerad

Minst 20 personer har omkommit efter att stora områden i amerikanska West Virginia översvämmats. Översvämningarna uppstod efter att ett massivt regn, på uppemot 250 millimeter, öst ner över regionen.

Enligt National Weather Service är risken en på tusen att ett ett så här kraftigt regn uppstår, rapporterar CNN.

Undantagstillstånd är utlyst i West Virginia efter att upp emot 250 millimeter regn har öst ner under natten mot fredagen lokal tid.

Minst 20 personer har omkommit i vattenmassorna och bilder från katastrofen visar hur hela hem försvunnit under ytan och broar har rasat. Flera barn har rapporterats saknade när vattendrag hastigt svämmade över och det bildades en flodvåg.

Guvernör Ray Tomblin kallar översvämningarna bland de värsta det här århundradet i delar av West Virginia.

Tusentals saknar ström

Enligt guvernören ska omkring 100 hem vara skadade eller förstörda och tusentals saknar ström.

– Fortsätt att arbeta tillsammans och stötta varandra, som vi i West Virginia alltid gör, säger Ray Tomblin under en presskonferens.

Upp emot 500 människor blev instängda i ett köpcentrum i Elkview nära Charleston och många människor har evakuerats efter att de tagit sig upp på tak. Städerna Elkview, Clendenin och Frame uppges ha drabbats hårdas av vattenmassorna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag