Lotta Sylwander jobbar för Unicef i Vietnam.
Lotta Sylwander jobbar för Unicef i Vietnam.

"Många barn lämnas efter i utvecklingen"

Publicerad

Lotta Sylwander har arbetat för Unicef i Vietnam i ett och ett halvt år.

I sitt arbete ser hon ett land i stark utveckling, men där många barn inte får ta del av förbättringarna.

Klockan 15 kan du ställa frågor till henne då hon chattar hon med Expressens läsare.

Första gången Lotta Sylwander besökte Vietnam var år 2000. Då var hon i landet några veckor. När hon för ett och ett halvt år sedan återvände som Unicefrepresentant blev hon förvånad att det var så annorlunda.

- Då var det ett utvecklingsland, men det är det inte nu. Nu är det ett lägre medelinkomstland. Jag blev förvånad hur mycket som hade förändrats, säger hon till Expressen.se.

Lotta Sylwander.
Många barn lider av undernäring, dålig skolgång och får inte ta del av hälsa och service.

- Vietnam är ett land i stark utveckling, men där väldigt många barn lämnas efter i utvecklingen. De som tillhör etniska minoriteter och har föräldrar som är interna immigranter, där är fattigdomen fortfarande väldigt hög.

Innan Lotta Sylwander kom till Vietnam var hon Unicefs representant i Zambia.

 

Hjälp till du också – bli världsförälder här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag